Jopa kaksi kolmaosaa Xbox 360:n julkaisuerästä on kärähtänyt, väittää brittiläisen 360gamer-lehden käynnissä oleva tutkimus, kun vastanneita julkaisukoneen ostajia on 985 kappaletta. Lehti yrittää tehdä mahdollisimman luotettavaa tutkimusta varmistamalla jokaisen vastaajan aitouden Gamertagin avulla.

Yhteenä vastauksia kaikilta Xbox 360 -omistajilta on uutisen tekoon mennessä kerätty 2340 kappaletta. Niistä vain 966 on selvinnyt ilman ongelmia, kun 875:llä on hajonnut yksi konsoli ja 499:llä jo useampi. Yhteensä liki 59 prosenttia vastaa siis Xbox 360:nsä hajonneen.

On syytä muistaa, että tällaiseen tutkimukseen vastaa herkemmin pelaaja, jonka konsoli on hajonnut. Luku on kuitenkin niin merkittävästi suurempi kuin Microsoftin virallisesti ilmoittama neljä prosenttia, että Pelaajalehti.com seuraa mielenkiinnolla miten 360gamerin tutkimus etenee.

Pelaaja-lehden toimittajien ja avustajien joukosta rikkoutuneita koneita on toimitettu huoltoon ainakin neljä. Kiitokset Lassille ja Lasselle valokuvasta, jossa murehditaan toimituksen yhden testi-Xboxin rikkoutumista.

Lisää luettavaa