Yhden miehen peliprojekti Stardew Valley nousi vauhdilla jo vuoden yllätyshittien joukkoon

Kahden viikon ikäinen indiepeli Stardew Valley on hurmannut maailmalla jo sen verran, että pelin myynnit lähentelevät pc:llä puolen miljoonan kappaleen rajaa.

12.3.2016 20:17

Kaksi viikkoa sitten Steamiin ja GOG-kauppapaikkaan saapunut maatalousroolipeli Stardew Valley on onnistunut kohoamaan jo kuluvan vuoden yllättävimpien pelihittien joukkoon. Pelin julkaisija Chucklefish on vahvistanut, että näinkin lyhyessä ajassa se on myynyt jo noin 425 000 kappaletta.

Saavutus ei ole yhtään hassumpi yhden miehen kehittämälle pelille, jonka markkinoinnista on lähinnä ollut vastuussa sen innokas yhteisö. Kun lukemia verrataan vieläpä myös SteamSpy-sivuston arvioihin viime vuoden myydyimmistä Steam-peleistä, voi Stardew Valley muodostua yhdeksi tämän vuoden menestyksekkäimmistä pc-nimikkeistä. Viime vuonna SteamSpy’n arvioiden mukaan Steamissa yhdeksän uutta peliä onnistui rikkomaan miljoonan myydyn kappaleen rajan, kun taas kahdenkymmenen myydyimmän pelin joukkoon pääsii hieman reilulla 500 000 kappaleen myynneillä.

Virallisesti tiedossa ei ole, miten Stardew Valleyn myynnit ovat jakautuneet eri kauppapaikkojen välillä. Ainakin Steamissa peli on pysynyt kuitenkin julkaisustaan lähtien tiukasti kauppapaikan myydyimpien pelien listalla.

Pelin luoja Eric Barone on tietysti ollut hämillään pelinsä menestyksestä.

– En koskaan odottanut sillä olevan näin laajaa vetovoimaa. Olen erittäin iloinen pelin saamasta reaktiosta, mutta myös yllättynyt, Barone selitti pelilehti PC Gamerille.

Neljässä vuodessa hitaasti mutta varmasti kehitetty Stardew Valley on hyvin paljon klassiselta Harvest Moon -sarjalta lainaava elämys, jossa pelaajat perivät oman maatilansa ja lähtevät sitten hoitamaan sitä mieltymystensä mukaan. Farmielämän ohessa tarkoituksena olisi myös sosialisoida aina välillä lähikylän asukkaiden kanssa ja uppoutua erilaisten harrastusten pariin.

Lähde: PC Gamer, Polygon, SteamSpy

Lisää luettavaa