Xbox Game Pass -palvelu julkistettiin virallisesti pc:lle – Microsoftin tukeutuminen Steamiin kasvaa samalla

Microsoft on julkistanut joukon askelia koskien sen panostusta pc-pelaamiseen.

30.5.2019 14:20

Ohimennen jo useampaan otteeseen mainittu pc:n oma Xbox Game Pass -palvelu on julkistettu virallisesti Microsoftin toimesta. Näillä näkymin kyseessä on erillinen palvelu Xbox Onella käytössä olevasta Game Passista, joka toimii kuitenkin vastaavalla tavalla sisartuotteeseensa nähden.

Tarkoituksena Microsoftilla olisi tarjota pc:n Game Passin kautta kuukausimaksua vastaan kerralla aina reilut sata Windows 10 -peliä pelattavaksi. Mukaan mahtuu niin heti julkaisussa palveluun iskettäviä Microsoftin omia nimikkeitä niin kuin myös tuotoksia maineikkailta julkaisijoilta, kuten Bethesdalta, Deep Silverilta, Devolver Digitalilta, Paradox Interactive ja Segalta. Uusia pelejä on tarkoitus nähdä joka kuukausi, mutta yhtälailla tarjonnasta saatetaan poistaa pelejä erinäisin väliajoin.

Aiemmin Xboxin Game Passia on voinut käyttää pc:llä Play Anywhere -nimikkeiden kohdalla.

Pc:n Game Passin omistajat saavat myös 20 prosentin alennuksen palvelun kirjastoon kuuluvien pelien ostamisesta ja kymmenen prosenttia niiden lisäsisällöstä. Tarjontaa on tarkoitus alkaa julkistaa kesäkuun E3-messuilla.

Yhdessä pc:n oman Game Passin kanssa Microsoft on laajentamassa vastaisuudessa myös tapaa julkaista omia pc-pelejään. Tarkoituksena sillä olisi syytää pelejään jatkossa välittömästi useampiin latauskauppoihin, kuten Steamiin. Näin ollen Gears 5 ja Halo: The Master Chief Collection nähdään samanaikaisesti sekä Microsoft-kaupassa että Steamissa. Steamiin sopii odottaa vielä myös alkuun Age of Empiresin, Age of Empires II:n ja Age of Empires III:n Definitive Edition -versioita.

Microsoft-kaupan toiminta laajenee sekin vastaisuudessa tukemaan täysin natiiveja 32-bittisiä pelejä. Ratkaisulla Microsoft haluaa tarjota enemmän vaihtoehtoja asiakkaille ja kehittäjille.

Lähde Xbox Wire

Lisää luettavaa