Vuosia sitten julkistettu Myst-televisiosarja etenee – X-Men-käsikirjoittaja kiinnitetty projektin johtoon

Klassikkopeli Mystin tv-sovitus osoittaa vihdoin elonmerkkejä.

19.4.2020 09:25

Jo lokakuussa 2014 julkistettu Myst-televisiosarja näyttäisi vihdoin etenevän. X-Men: First Class -käsikirjoittaja Ashley Edward Miller on liittynyt mukaan projektiin. Toistaiseksi ainoaksi kiinnitykseksi jäävä Miller käsikirjoittaa sarjan pilottijakson ja on myös vetovastuussa seikkailupeliklassikon sovituksesta tv-ruudulle. 

Alkuperäisen julkistuksen aikaan televisiosarjaa oli tehtailemassa pelisovitusten puolella sittemmin Warcraft-elokuvalla kunnostautunut Legendary Entertainment. Vuonna 2019 Mystin oikeudet kuitenkin nappasi itselleen Village Roadshow Entertainment Group, jolla on Deadline-sivuston mukaan sen varalle suurempiakin suunnitelmia. 

Village Roadshow aikoo hyödyntää Mystin tarjoamaa laajaa lähdemateriaalia luodakseen monialustaisen universumin. Siihen sisältyisi niin elokuvasovituksia kuin käsikirjoitettuja ja käsikirjoittamattomia tv-sarjoja. Yhteistyössä yhtiön kanssa projektia on tekemässä toinen pelin luojista, Rand Miller

Myst-universumi on osa Village Roadshow’n uuden toimitusjohtajan, Steve Moskon, visiota yhtiön laajentamisesta eri julkaisualustoille painopisteen siirtyessä television ja suoratoiston puolelle.

Lähteet: Deadline (1)(2)

Lisää luettavaa