Virallinen modituki auttoi 20-vuotiaat Sega-klassikot uuteen loistoon

Sega näyttää tehneen hyvän bisnespäätöksen tukemalla Mega Drive -pelien modausta pc:llä. Yhtiö on vajaassa kuukaudessa myynyt nimittäin klassikoita taas vauhdilla Steamin kautta.

17.5.2016 19:24

Pelaajien kiinnostus vanhoja Mega Drive -pelejä kohtaa on kasvanut viimeisen kuukauden aikana suuremmaksi kuin vuosiin, peliyhtiö Sega on ilmoittanut.

Segan mukaan se on myynyt huhtikuun 28. päivästä alkaen Steamissa yhteensä yli 350 000 Mega Drive -peliä, mistä kiitos kuuluu sen hiljattain Steamissa julkaisemalle Mega Drive & Genesis Classic Hub -sovellukselle. Kyseinen sovellus tarjoaa ensinnäkin uuden tyylitellyn keinon ihastella Steamista hankittavissa olevia ladattavia Mega Drive -pelejä, mutta ennen kaikkea se on tuonut mukanaan myös virallisen Steam Workshop -modituen kyseisille klassikkopeleille.

Modituen myötä vanhoihin peleihin on kyetty puhaltamaan rutkasti uutta eloa, sillä modien voimin pelaajat ovat päässeet muokkaamaan niin klassikoiden ääniä, grafiikkaa kuin pelattavuuttakin. Retropelien muokkaaminen ei ole missään nimessä toki uusi ilmiö, mutta tukemalla kyseistä toimintaa virallisesti on Sega tarjonnut muokkauksille paremman näkyvyyden, mikä samalla tarjoaa pelaajille hyvän syyn sijoittaa rahaa yhtiön klassikoihin vielä vuonna 2016.

Kaiken kaikkiaan Sega on myynyt Steamin kautta useita kymmeniä eri Mega Drive -pelejä aina vuodesta 2010 asti.

Lähde: Sega 

Lisää luettavaa