Kuka tahansa kiinnostunut voi hypätä nyt mukaan pelaamaan Valven uutuspeli Dota Underlordsia. Torstaista alkaen pelin on löytänyt ilmaisessa beta-kuosissa Steamista niin Windows-, Mac- kuin Linux-koneille sekä myös mobiililaitteille Google Playn ja App Storen kautta.

Dota Underlords on Valven oma versio suositusta Auto Chess -pelityylistä, joka sai alkunsa tämän vuoden tammikuussa Dota 2:n fanitekoisena miljoonia pelaajia vetäneenä custom-pelitilana. Peli muodostuu siis kerralla kahdeksan pelaajan nettiotteluista, joissa kukin pelaaja värvää haltuunsa tuttuja Dota-sankareita, jotka sitten taistelevat keskenään automaattisesti kierrospohjaisesti. Kierroksien välissä sankareita pääsee päivittämään ja värväämään lisää niin kuin myös asettelemaan aina erilaisin taktisin keinoin.

Kierrosten häviäminen vie pelaajien elinvoimaa, kun taas voittaminen säilyttää sitä. Koko ottelun ykkönen on se, joka on viimeisenä hengissä.

Suunnitelmissa Valvella olisi pitää Dota Underlordsia early access -pelinä ”muutama kuukausi”. Jo julkaisussa se tukee alustojen välistä moninpelaamista sekä pelaajien menestystä seuraavaa Ranked-tilaa. Mukana on myös niin mahdollisuus luoda omia turnauksia kuin kokeilla onneaan eri tasoisia tekoälyvastuksia vastaan. Lähitulevaisuudessa edessä sitten siintääkin vielä pelin oma Battle Pass -järjestelmä ja tasaisesti saatavilla olevia sankareita lisäilevä ja poistava kausijärjestelmä.

Ohessa pyörii pelin Steamin kautta julkaistu traileri. Steam-sivuhan löytyy tästä.

Aiemmin tällä viikolla League of Legendsin oma Auto Chess -tila Teamfigh Tactics tuotiin sekin pelattavaksi beta-kuosissa. Parhaillaan Dota 2:n alkuperäisen custom-pelitilan luonut kiinalaistiimi Drodo kehittelee vuorostaan pelistä omaa itsenäistä mobiiliversiota, jota tuodaan Dragonest Gamesin toimesta vielä myös Epic Games Storeen.

Lähde: Dota Underlords (kotisivu)

Lisää luettavaa