Uusi Dota 2 -päivitys yrittää tehdä pelistä taas aloittelijaystävällisemmän

Valve on julkaissut Dota 2:een tuoren päivityksen, jolla pelistä pyritään tehdä taas helpommin lähestyttävä aloittelijoille.

30.7.2017 04:00

Valve on ryhtynyt jälleen toimiin tehdäkseen Dota 2:sta hieman aiempaa aloittelijaystävällisemmän. Tämä on ollut nähtävissä tuoreessa päivityksessä, joka muuttaa pelin toimintaa hieman uusien pelaajien kohdalla.

Ensimmäinen päivityksessä tullut muutos koskee pelin hahmonvalintaa. Aloittelijat voivat jatkossa ensimmäisen 25 pelinsä aikana valita pelattavan sankarin vain 20 esivalitun hahmon joukosta, kun kaiken kaikkiaan Dota 2:sta löytyy nykyisin reilut 110 sankaria. Tarjolla olevat hahmot on valittu siten, keiden käytön on katsottu sopivan parhaiten uusille pelaajille ja Dota 2:n oppimiselle.

Toinen muutos vaihtaa tapaa, jolla uusille pelajille löydetään peliseuraa. Uutena asiana aloittelijoille haetaan sopivan kyvykkäitä pelikumppaneita nyt ensisijaisesti sellaisten pelaajien joukossa, jotka ovat olleet tilastollisesti hyväkäytöksisiä. Valve perustelee päätöstä sillä, että se näkee tärkeänä positiiviset sosiaaliset kokemukset, kun peliä on vasta opettelemassa.

Muutokset on tehty sopivasti juuri ennen tämän vuoden Dota 2 -keskeistä The International -kilpatapahtumaa, jota voi tänäkin vuonna seurata perinteisten lähetysten lisäksi myös aloittelijaystävällisen lähetysmuodon voimin. Tapahtuman lohkovaihe starttaa 2. elokuuta, kun varsinainen päätapahtuma pyörähtää päälle 7. elokuuta. Turnauksessa on pelissä jälleen elektronisen urheilun kannalta ennätyksellinen palkintopotti, joka on kohonnut tällä kertaa yli 22,8 miljoonaan dollariin.

Tänä vuonna palkintorahoja havaittelee peräti kaksi suomalaispelaajaa: OG-joukkueeseen kuuluva Jesse ”JerAx” Vainikka ja Team Liquidin Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen.

Lähde: Dota 2 (kotisivu)

Lisää luettavaa