Unelmaksi jääneet superdupergrafiikat ja kuumaksi käyvä Need for Speed – tässä viikon suurimmat uutiset

Uutisia, kommentteja ja iäisyyksiä vieviä kuolleiden saaria viikolta 33.

19.8.2019 08:46

Gamescom-messut käynnistyvät vasta, mutta päättyneellä viikolla julkistusten makuun päästiin jo niin uuden Need for Speedin paljastumisella kuin THQ Nordicin ja Deep Silverin pienilmoituksilla. Vastapainona MIcrosoft ja Mojang päätyivät tosin myös ilmoittamaan, että Minecraftiin pari vuotta odotettu Super Duper -grafiikkapakjetti ei ole sittenkään tapahtumassa.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Doom- ja Doom II -uusiojulkaisuissa hämmentänyt Bethesda-tunnuspakko on viimein historiaa

Toivottu päivitys on rantautunut parin viikon takaisiin Doom– ja Doom II -uusiojulkaisuihin. Ennen päivityksen saapumista pelien uudet versiot vaativat PlayStation 4:llä, Xbox Onella, Switchilla ja mobiilaitteilla monien suureksi hämmästykseksi Bethesda.net-tunnuksia. Järjestely oli niin absurdi, että turhautumisen ohella se synnytti välittömästi kokonaan oman nettimeeminsä, jossa huomautuksia Bethesda.net-vaatimuksesta alettiin ujuttaa osaksi muita vanhoja klassikkopelejä.

Lue koko uutinen

– Kaikki tällaiset ylimääräiset tilit pitäisi piilottaa valikoiden taakse niitä varten, jotka noita välttämättä haluavat käyttää. Itse en keksi kauheasti näistä hyötyä mutta jos esimerkiksi pelin jatkaminen eri alustalla olisi tällaisen kautta mahdollista niin pitäisin sitä jo tilin omistamisen arvoisena. -zappah

– Pari viikkoa sitten esittelin VR-juttuja kaverille ja yritin käynnistää Prey: Typhon Hunterin VR-puolen. Se koostuu lyhyistä yhden huoneen seikkailupeleistä. En kuitenkaan voinut käynnistää peliä, koska en saanut Bethesdan käyttäjätunnuksia toimimaan millään ilveellä. -Refloni


Ovet kävivät Halo-kehittäjällä ja BioWarella

Useampikin lähtöuutinen sattui osumaan tälle viikolle. Ensin Anthemin päätuottajana tunnettu Ben Irving ilmoitti lähdöstään BioWarelta, mitä seurasi niin Halo Infiniten luovana vetäjänä toimineen Tim Longon lähtö Microsoftilta kuin Dragon Age -tuottaja Fernando Melon suunnistaminen muiden haasteiden pariin.

Lue koko uutinen (Anthem, Halo Infinite, Dragon Age


TimeSplitters, Metro, Saints Row jaDead Island 2 – mitäpä muuta sitä elämässä tarvitsee?

Deep Silvein ja THQ Nordicin omistavalla THQ Nordic AB:lla piisasi kevyitä julkistuksia. Viimeisimmän talousraporttinsa yhteydessä se vahvisti niin Dead Island 2:n saaneen uuden tekijän, Metro– ja Saints Row -sarjan jatkumisen ja vihjasi aina vain kovemmin TimeSplittersin jatkumisesta. Moottoripyöräpeleistä tunnettu Milestone-studio liittyi sekin osaksi Deep Silveria, kun THQ Nordic nappasi vuorostaan haltuunsa Gunfire Games -tiimin.

Lue koko uutinen (Dead Island 2, TimeSplitters, Metro/Saints Row, Milestone/Gunfire)

– Kattelinkin eilen Dmitri Glukhovskyn FB sivuilta että uus Metro tekeillä, käsittääkseni Dmitri taas myös mukana tarinan kirjoittamisessa. -Carpathian

Koska voi ennakkotilata? -Tenpesteri (TimeSplitters)


Ei maailmasta kummallisuudet lopu – kunnianhimoinen The Eternal Cylinder ja uusi Rock of Ages esiteltiin

Chileläinen pienkehittäjä ACE Team on esitellyt peräti kaksi kappaletta tulevia pelejään tällä viikolla. Toinen on hieman tutumpi tapaus eli Rock of Ages III, kun taas toisena pelinä tuloaan tekee myös erikoinen selviytymispeli The Eternal Cylinder.

Lue koko uutinen


Need for Speed Heat on virallista – avoin katukaahailu palaa syksyllä

Electronic Artsin ajopelisarja Need for Speed palaa Xbox Onella, PlayStation 4:llä ja Windows-koneilla marraskuun 8. päivä. Uudeksi peliksi on vahvistunut Need for Speed Heat, jota kehittää taas kerran alunperin Ruotsista peräisin oleva Ghost Games.

Lue koko uutinen

– Ja taas pelkkiä superautoja. Ikävä tulee PS2-kauden Need for Speedejä, joissa aloitusautoksi valittiin Toyota Corolla tai Honda Civic ja joissa Nissan Skyline oli kovan työn takana. -Poliisitapaus

Peli näyttää ihan samalta Need for Speediltä, kun edeltävinä vuosina. En nyt kuitenkaa lyttää peliä ekan videon perusteella, mutta kun ei nämä uusimmat NFS-pelit oo oikeen kiinnostanut, niin tuskimpa tulee tämäkään. Toivon kuitenkin olevani väärässä. -Hakli


Overwatchin uusin sankari astui virallisille areenoille – roolikeskeinen ottelunmuodostus pääsi samalla irti

Päivitys 1.39.1.0 on rantautunut Blizzard-räiskintä Overwatchiin. Tämä on tarkoittanut niin sekä pelin uuden Sigma-hahmon virallista loikkaa peliin että myös uuden Role Queueksi kutsutun ottelunmuodostusjärjestelmän käyttöönottoa.

Lue koko uutinen


Minecraft jääkin ilman Super Duper -grafiikoita, osoittautui liian suureksi tekniseksi haasteeksi

Mojang ja Microsoft ovat lopettaa Minecraftin niin sanotun Super Duper Graphics -paketin kehittämisen. Alkujaan E3 2017 -messuilla paljastetun vapaaehtoisen grafiikkapäivityksen oli määrä tarjota hittipeliin ainakin Xboxilla, pc:llä ja mobiililaitteilla huomattavia visuaalisia viilauksia varsinkin valaistuksen osalta ja tehdä siitä siis aina vain eloisampi ja yksityiskohtainen.

Lue koko uutinen

– Minecraftin supergrafiikkamodit kyykyttää koviakin PCtä aika naurettavalla tavalla. -Lahis


Nämä pelit saapuvat tämän viikon aikana – avaruuden lainsuojattomia ja PS1-aikakauden retropölyä

Jos olet koskaan halunnut vierailla avaruudessa, niin tämän viikon pelitarjonta tarjosi parikin menolippua ilmakehän tuolle puolelle. Ensinnäkin No Man’s Skyn tuli aika laajentua jälleen isosti ja ilmaiseksi Beyond-päivityksellä, kun taas te kaikki lainsuojattomat pääsitte paukuttamaan menemään Rebel Galaxy Outlaw’n kanssa.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa