Uhka vai mahdollisuus? Roolipelisarja Two Worlds saa jatkoa

Kymmenen vuoden ikää lähentelevä Two Worlds -sarja on jatkumassa seuraavan kolmen vuoden sisällä. Two Worlds II:eenkin olisi vielä luvassa uutta sisältöä.

27.3.2016 17:41

Saksalaispuolalainen roolipelisarja Two Worlds on saamassa jatkoa. Pelisarjan julkaisija TopWare Interactive ja sen kehittäjä Reality Pump vahvistivat kuluvalla viikolla, että Two Worlds III:n kehittäminen on käynnistynyt ja sen voi odottaa saapuvan pihalle vielä seuraavan kolmen vuoden sisällä.

Samalla yhtiökaksikko on myös tämän vuoden puolella aikeissa puhalta hieman uutta eloa yli viisi vuotta vanhaan Two Worlds II -peliinsä. Parhaillaan ainakin pelin pc-versioon on työn alla kaksi uutta yksinpelikeskeistä lisäsisältöpakettia, minkä lisäksi siihen on suunnitteilla myös kahdeksan uutta moninpelikarttaa. Aikeena yhtiöillä on myös päivittää vielä Two Worlds II:n pelimoottori uuteen kuosiin, minkä voimin pelin pitäisi muuttua näyttävämmäksi ja saada myös uusia ominaisuuksia, kuten pelinsisäisiä saavutuksia ja jonkinlaisen uuden yhteistyötilan.

TopWare Interactive on kuvaillut Two Worlds II:n laajentamista eräänlaiseksi pohjatyöksi Two Worlds III:a varten. Pelin ensimmäisen lisäsisältöpaketin on määrä saapua saataville vielä ennen heinäkuuta. Kuvia siitä voi katsella uutiskuvan alta löytyvästä galleriasta.

Jännityksellä sopii seurata, minkä laatuista tavaraa ulos onkaan vielä tulossa. Two Worlds kun ei ole ollut roolipelinimike siitä vankimmasta päästä. Sarjan pian jo kymmenen vuotta vanha ensimmäinen osa tuli varsinkin tunnetuksi siitä, kuinka se ei millään kyennyt vastaamaan saamaansa ennakkohehkutukseen, vaan varsinkin samoihin aikoihin monien huulilla olleen The Elder Scrolls IV: Oblivionin rinnalla kyseessä oli jopa varsin surulliseksi jäänyt roolipeliväännös. Two Worlds II oli parannus ensimmäisestä osasta, mutta eipä sekään lopulta galakseja räjäytellyt.

Pelisarja on myynyt julkaisijansa mukaan tähän mennessä yli kymmenen miljoonaa kappaletta.

Viimeisin Reality Pumpin ja TopWare Interactiven yhteistyöprojekti oli viime vuonna toistuvien viime hetken lykkäysten jälkeen julkaistu merirosvoseikkailu Raven’s Cry. Peli julkaistiin itse asiassa viime vuonna kahteenkin kertaan, sillä sen ensimmäistä versiota kritisoitiin niinkin rankasti, että sen kehittäjät tekivät pelistä myöhemmin parannellun Vendetta: Curse of Raven’s Cry -version. Myöskään kyseinen versio pelistä ei ole suuremmin juhlimisen aihetta antanut.

Lähde: TopWare Interactive

Lisää luettavaa