Ubisoftin työntekijät: Pelitalon johto ei ymmärrä tai ei halua kuunnella

A Better Ubisoft -ryhmä esitti ensimmäiset vaatimuksensa 200 päivää sitten.

16.2.2022 13:20

Ubisoftin työntekijöistä koostuva A Better Ubisoft -liike sanoo, että yhtiön johto on jatkanut työntekijöiden valitusten sivuuttamista.

Kesällä 2021 perustettu työntekijöiden A Better Ubisoft -ryhmä on aiemmin vaatinut Ubisoftia muun muassa osallistamaan työntekijöitä paremmin yhtiön tulevaisuuden ja toimintatapojen suunnitteluun. Pelitaloa on myös vaadittu hanakasti poistamaan häirintään syyllistyneet työntekijät kokonaan sen studioista. Nyt ensimmäisten vaateiden esittämisestä on kulunut jo 200 päivää ja liike väittää, ettei Ubisoftin johto ole täyttänyt niistä yhtäkään.

A Better Ubisoftin lausunnon mukaan työntekijöille jaettiin sähköpostitse henkilöstöpäällikkö Anika Grantin laatima sisäinen video, jossa esiteltiin Ubisoftin maailmanlaajuisen työtyytyväisyyskyselyn tulokset viime vuodelta. Grantin esitystä kuitenkin luonnehditaan hyvin lyhyeksi ja uskomattoman vaikeaselkoiseksi.

Lisäksi arvostelua herätti Grantin vakuuttelu siitä, että studio haluaa todella syventyä ymmärtämään vähemmistöjen ja aliedustettujen äänten palautetta, sillä henkilöstökyselyssä oli kerätty vain ikää ja binääristä sukupuolta koskevia tietoja.

– Olemme kyllästyneet toistuvasti selittämään nämä näennäisen itsestään selvät asiat johtoryhmälle, joka on joko vahingossa tietämätön tai ei yksinkertaisesti halua kuunnella, A Better Ubisoft viimeistelee kantansa.

Ryhmä muistutti myös, että sen perusvaateet ovat säilyneet muuttumattomina.

Lähde: Twitter @ABetterUbisoft

Lisää luettavaa