Ubisoft on haastanut niin Applen kuin Googlenkin oikeuteen kovin Rainbow Six Siege -henkisen Area F2 -mobiilipelin levityksestä. Ubisoft syyttää pelin olevan melkoisen tarkka kopio sen omasta räiskintähitistä ja kokee sen rikkovan näin yhtiön tekijänoikeuksia.

R6S on yksi suosituimpia kilpailullisia räiskinnöjä maailmalla ja kuuluu Ubisoftin tärkeimpien immateriaalioikeuksien joukkoon. Käytännössä jokainen AF2:n osa-alue on kopioitu R6S:stä aina operaattoreiden valintaruudusta viimeiseen tulosnäkymään asti, julkaisija toteaa.

Area F2 on teknologiajätti Alibaban omistukseen kuuluvan Ejoy.comin käsialaa. Ubisoftin mukaan yhtiö yrittää ratsastaa luomuksellaan Siegen menestyksellä ja on jo aiemmin toivonut pelin poistamista jakelusta. Apple tai Google eivät ole ryhtyneet kuitenkaan tähän mennessä toimeen.

Haaste nostettiin Los Angelesissa aiemmin tällä viikolla, mutta huomioita ainakin ideatason yhtäläisyyksistä on nähty aiemminkin esimerkiksi YouTube-kanava Throw Central julkaisi toukokuun alussa vertailuvideon Siegesta ja Area F2:sta.

Lisää luettavaa