Streamausjätti Twitch tekee muutoksia alustan sisäisten tilausmaksujen jakoprosentteihin.

Tilaamisella tarkoitetaan Twitchissä kuukausittaista maksua, jolla tuetaan omia suosikkistreamaajia pieniä etuja vastaan. Tilauksiin kuuluu lähes poikkeuksetta mainokseton katselu sekä pääsy vain tilaajille tarkoittettuun chat-tilaan.

Amazonin omistama palvelu on tarjonnut aikaisemmin pienelle osalle suurimmista sisällöntuottajistaan erityistä 70/30 -jakomallia, jolloin suoratoistoa harjoittaville on jäänyt käteen 70 prosenttia tilaustuloistaan, kun taas 30 prosenttia tuotoista on ohjautunut itse alustan taskuun.

Asiaan on kuitenkin tulossa nyt muutos, sillä palvelu kertoo blogissaan aikeistaan tehdä alustasta tasavertaisempi kaikkia sisällöntuottajia kohtaan lopettamalla erityiset, normaalista 50/50 -jaosta poikkeavat sopimukset. Muutoksen on määrä astua voimaan ensi vuoden kesäkuussa.

Tilanne on aiheuttanut kärhämää niin stremaajien kuin katsojien joukoissa, sillä vaikka muutos ei suoranaisesti koske valtaosaa streamaajista, on Twitchin jo pitkään toivottu nostavan tilaustulojen prosentuaalisen jakomäärän kaikille yhtenäiseksi 70/30 -jaoksi, kuten palvelun suurin kilpailija, YouTube, jo tekee.

Twitchin hallituksen puheenjohtaja Dan Clancy kertoo palvelun pitävän kiinni 50/50 -jaosta, sillä ”palvelua ei voida pitää yllä ellei sillä tehdä rahaa”. Clancy mainitsee myös, että tasaväkisessä jaossa on tietynlaista symboliikkaa – Twitch ja streamaajat ovat tässä sopassa yhdessä.

Lähde: Twitch

Lisää luettavaa