Tiesitkö? Nämä viisi faktaa ovat hämmentäneet eniten pelikansaa

Nämä viisi pelitietopakettia ovat vuosien saatossa kiinnostaneet eniten lukijakuntaamme.

6.7.2021 18:13

Tiesitkö-artikkelisarjamme viettää vielä tämän viikonlopun ansaittua kesätaukoa, joten kokosimme tilalle koostekatsauksen koko artikkelisarjan historian luetuimmista artikkeleista. Seasta on luonnollisestikin poistettu kaikki GTA-aiheiset katsaukset, joista koostimme viime viikolla oman läpileikkauksen.

1. Yksi pelimaailman klassikkobugeista ei tekijän mukaan olekaan bugi

Yksi pelimaailman klassikkobugeista ei tekijän mukaan olekaan bugi

Monenkarvaisten strategiasimulaattorien parissa kannuksensa ansainnut Sid Meier julkaisi syyskuussa elämäkertansa. Meier käsittelee teoksessa monikymmenvuotista uraansa pelialalla, minkä lisäksi kirja paljastaa, että yksi maailman tunnetuimmista bugeista ei koskaan ollutkaan bugi.

2. Pelien punaristiset parannusesineet rikkovat lakia

 Pelien punaristiset parannusesineet rikkovat lakia

Kun puhutaan peleissä olevista parannusesineistä, monen mieleen nousevat luultavasti esimerkiksi Halo: Combat Evolvedin valkoinen rasia, jonka kantta koristaa punainen risti, tai Doomin lääkintäpaketti. Punainen risti nähdään usein synonyyminä parantamiselle. Symboli ei kuitenkaan ole yleismaailmallinen, tekijänoikeudeton logo jollekin, vaan sen käyttäminen esimerkiksi pelissä on rikos.

3. Star Wars -universumiin on ikuistettu pala Suomea

Star Wars -universumiin on ikuistettu pala Suomea

Star Wars on ajaton sarja niin elokuvien kuin pelien osalta, joten milloin vain on otollinen aika kääntää katse hetkeksi sarjan historiaan. Kaukaisesta galaksista nimittäin löytyy palanen Suomea, tai tarkemmin sanoen suomen kieltä.

4. Nämä neljä pääsiäismunaa ovat johtaneet muun muassa potkuihin ja oikeusjuttuihin

 Nämä neljä pääsiäismunaa ovat johtaneet muun muassa potkuihin ja oikeusjuttuihin

Pääsiäismunat ovat löytäneet tiensä peleihin jo neljän vuosikymmenen ajan. Ne ovat tarjonneet pelaajille bongailtavaa ja ihmeteltävää ja antaneet pelinkehittäjille mahdollisuuden saada nimensä julki aikana, kun peleissä ei vielä ollut lopputekstejä. Aina ne eivät mene aivan taiteen sääntöjen mukaan – mauttomat, laittomat tai muuten vain huono-onniset pääsiäismunat ovat aiheuttaneet murhetta ja päänvaivaa useammassa eri tapauksessa.

5. Näin syntyi monien inhoama pelimekaniikka

 Näin syntyi monien inhoama pelimekaniikka

”Paina X ollaksesi kuolematta” ja sen variaatiot ovat olleet pelikansan ilkunnan kohteena jo pitkään. Suuri osa tätäkin artikkelia lukevista osannee nimetä vähintään yhden meemin, jossa naureskellaan quick time eventeille. Quick time eventit ovat kuitenkin olleet maisemissa jo pitkään — niitä alkoi näkyä peleissä kauan ennen kuin meillä oli meemejä, joilla ivata.

Lisää luettavaa