The Witcher 3 -päivitys toi odotettuja uudistuksia, mutta heikensi suorituskykyä

The Witcher 3 on saanut viikonlopun aikana massiivisen päivityksen, mutta lopputulos ei ole ollut yksinomaan positiivinen.

20.7.2015 06:00

CD Projekt REDin suurroolipeli The Witcher 3: Wild Hunt on saanut odotetun 1.07 -päivityksen viikonlopun alla.

The Witcher 3:n tuorein päivitys on kooltaan massiiviset 7 gigatavua, johon on mahdutettu joukko toivottuja uudistuksia mittavan bugikorjauslistan ohella. Pelaajat voivat nyt ohjata Geralt-noituria uudella ohjaustavalla, joka sallii ketterämmän liikkumisen realismin kustannuksella. Lisäksi hahmon ei tarvitse enää raijata yllään kaikkea säilyttämisen arvoista, sillä arvoesineet voi sulloa pelimaailmasta löytyviin kätköihin.

Uusien ominaisuuksien ohella The Witcher 3 -päivityksen kerrotaan kuitenkin iskeneen myös pelin suorituskykyyn. Vaikka kehittäjien julkaiseman listan mukaan The Witcher 3:n pitäisi olla päivityksen myötä pyöriä sujuvammin, kertoo Digital Foundryn testi päinvastaista pelin konsoliversioiden osalta.

Digital Foundryn mukaan The Witcher 3:n Xbox One- ja PS4-versioiden suorituskyky on päivityksen jälkeen lähempänä toisiaan. Xbox One -version kerrottiin aikaisemmin pyörineen PS4-vastinetta sulavammin, mutta nyt pelin ruudunpäivityksen todetaan lukittuvan tietyillä pelialueilla 20 kuvaa/sekunti -ruudunpäivitystahtiin. Testin perusteella konsoliversioiden kuvanlaadussa ei ole tapahtunut muutoksia, mutta suorituskyvyn kerrotaan heikentyneen molemmilla alustoilla.

Digital Foundry päätyy kuitenkin testissään suosittelemaan The Witcher 3 -päivityksen asentamista uusien ominaisuuksien vuoksi, vaikka konsoliversioiden suorituskyky jättääkin edelleen toivomisen varaa.

Lähde: Digital Foundry

Lisää luettavaa