Tekijänoikeusväite veti River City Ransom: Undergroundin pois Steam-myynnistä

Steamissa käydään kiivasta kiistaa musiikkitekijänoikeuksista. River City Ransom: Underground on nyt päädytty vetämään myynnistä, mitä aiemmin indiepeli Starr Mazer: DSP on myös ollut vääntämässä kättä asiasta.

18.7.2017 15:45

Helmikuussa julkaistu River City Ransom: Underground on vedetty ainakin toistaiseksi pois myynnistä Steamista. Syynä on peliin kohdistettu DMCA-pohjainen väitös tekijänoikeusrikkeestä, jonka on tehnyt peliin musiikkia työstämässä ollut Alex Mauer.

Peliblogi Destructoidille antamassaan lausunnossa Mauer on kertonut, ettei kehittäjä Conatus Creativella ollut hänen kirjallista lupaa käyttää musiikkia pelissä. Mauer on aiemmin myös ajanut YouTubessa alas River City Ransom: Underground -videoita aina Conatuksen virallisia trailereita myöten.

Conatus on kommentoinut tapahtumaa Steamissa toteamalla, että se on ollut asiasta yhteydessä Valven tekijänoikeusosaston kanssa saadakseen pelin takaisin saataville. Yhtiön mukaan sillä on hallussaan oikeudet musiikkien käyttöön.

River City Ransom: Underground on edelleen myynnissä GOG-kauppapaikalla.

Mauer on ollut kuukausia vastaavanlaisissa tilanteessa myös Starr Mazer: DSP -peliä osin hallinnoineen Imagos Softworksin kanssa. DSP vedettiin pois saatavilta viime maaliskuussa ja se palasi myyntiin vasta aiemmin tässä kuussa, kun pelistä riisuttiin kaikki Mauerin musiikit ja hänelle saatiin väliaikainen lähestymiskielto. Imagosin mukaan sillä on ollut kyllä oikeudet musiikkeihin, vaikka ne alunperin luotiinkin studion toista Starr Mazer -peliä varten.

Imagosin oikeudelle lähetetyn valituksen mukaan Mauerilta on tapauksen yhteydessä ilmennyt murha-, tuhopoltto- ja vandalismiuhkauksia.

Imagos on rahoittanut oikeuskulujaan joukkorahoituspalvelu GoFundMen kautta.

Lähde: Rock Paper ShotgunDestructoidSteam (1), (2)

Lisää luettavaa