Tämän sukupolven paras pelikonsoli äänestettiin. Äänestyksessä otettiin pelivalikoiman lisäksi huomioon konsolin ominaisuudet kuten tehot, ulkomuoto, verkko-ominaisuudet, dvd- ja blu-ray-toiston laadukkuus, ohjain ja niin edelleen.

Voittajaksi selviytyi Xbox 360. Wii piti äänestyksessä pitkään toista sijaa, mutta äänestyksen loppupuolella PlayStation 3:n kannattajat aktivoituivat ja äänestivät PS3:n niukasti Wiin edelle. Kaikkien kolmen konsolin äänimäärät olivat hyvin lähellä toisiaan ja kisa oli loppuun saakka tiukka.

Myös Nintendon DS-konsoli keräsi ääniä. Äänestyksessä mukana oli myös PSP, joka ei saanut yhtäkään ääntä.

Wii keräsi kehuja sen ohjaimen ominaisuuksista. Liikkeentunnistavan ohjauksen kehuttiin tuovan peleihin hauskuutta. Wii koettiin ulkonäkönsä puolesta tyylikkääksi ja myös konsolin halpa hinta huomioitiin. Risuja Wii sen sijaan keräsi tehojen puutteesta, flash-muistin pienuudesta sekä verkkopelin kömpelyydestä.

PS3:a äänestäneet kehuivat konsolin tehoja, sen Blu-ray-toisto mahdollisuutta, ilmaista verkkopalvelua ja muokattavuutta. PlayStation 3:n valintaa perusteltiin myös sillä, että aikaisimmissa konesukupolvissa on omistettu pleikkari. Sen sijaan laitteen hinta koettiin ongelmaksi. Myös pelivalikoimaa kritisoitiin vielä turhan suppeaksi.

Äänestyksen voittanutta Xbox 360:tä kehuttiin muun muassa sukupolven parhaaksi tosipelaajan konsoliksi. Ohjainta pidettiin mukavana ja käteen sopivana eikä verkkopalvelun laadukkuuttakaan unohdettu. Myös pelivalikoimaa muistettiin kehua. Suurimmat risut Xbox 360:lle langesivat sen kestävyysongelmista. Monet pelaajat ovat joutuneet ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun ja lähettämään konsoleitaan takuuhuoltoon. Tästä huolimatta Xbox 360:een oltiin äänestyksessä kuitenkin tyytyväisiä.

Tämän sukupolven paras konsoli:

1. Xbox 360
2. PlayStation 3
3. Wii
4. DS
5. PSP

Lisää luettavaa