Supercell avaa Helsinkiin uudenlaisen koodikoulun ilman opettajia ja tavanomaisia oppitunteja

Ohjelmistoalan osaajapulaa pyritään tasottamaan seuraavaksi uudella helsinkiläisellä ohjelmointikoululla.

6.12.2018 20:21

Suomalainen pelitalotalo Supercell on tuomassa uudenlaista ohjelmointikoulua Helsinkiin. Ensi vuonna toimintansa on aloittamassa Hive Helsinki, jolla Supercell ja joukko Rovion, Reaktorin ja Helsingin kaupungin kaltaiset muut tukitahot pyrkivät helpottamaan Suomen ohjelmistoalalla aina pelistudioita myöten painanutta työvoimapulaa.

Hive Helsinki seuraa toiminnassaan ranskalaisen Ecole 42:n mallia, eikä se näin ollen käytä opetuksessa hyödykseen varsinaisia opettajia tai tavanomaisia kursseja. Kolmivuotinen opiskelu tapahtuu sen sijaan vertaisoppimisen hahmossa tiimityötä ja tavanomaisia ohjelmistohaasteita ratkoen.

Koulutus Hivessa on maksutonta ja aluksi sinne otetaan sisään ensi syksyä varten sata opiskelijaa. Haku alkaa tammikuussa, eikä hakijoiden taustalla pitäisi olla koulutukseen pääsyn suhteen merkitystä, kunhan nämä pärjäävät logiikkatetsistä ja intensiivikurssista koostuvasta valintaprosessissa. Hakijan iän täytyy osua kuitenkin akselille 18-30, mistä Hive on kerännyt ennakkoon jo jonkin verran kritiikkiä..

Lähde: Reuters, Hive, Talouselämä

Lisää luettavaa