Suomi-neiti huojuu bikineissä ja tulittaa vihollisia Suomi-konepistoolilla uudella kiinalaisella pelitrailerilla

Kyse ei ole kaikkein perinteisimmästä Suomi-viittauksesta.

23.6.2024 11:00
Girls' Frontline 2: Suomi
Suomi-nimisellä taistelijalla on yllään bikinit ja kädessään Suomi-konepistooli. Kuva: Kuvakaappaus Girls' Frontline 2:n trailerilta, Sunborn

Suomi esitetään varsin epätavallisessa yhteydessä kiinalaisen Girls’ Frontline 2 gacha-pelin uusimmalla trailerilla.

Videolla Suomi-niminen hahmo nimittäin keikkuu valkoisissa bikineissä kumiankalta näyttävän vesilelun päällä ja tulittaa välillä vihollisia Suomi-konepistoolillaan.

Suomi huojuu ja horjuu trailerilla siinä määrin, että liekö myös vähän juhannusjuomaa nautittu kesäteeman kunniaksi.

Tätä juttua varten tehdyn tiedonhaun perusteella pelin hahmot voivat humaltua, vaikka ne ovatkin virallisesti androideja.

Ehkä kyse on silti vain siitä, että teosta kehittävä Sunborn-studio haluaa luoda kuvan hieman kömpelöstä ja höpsöstä naisesta, mikä vetoaa osaan kohderyhmästä.

Videon varsinaisena tarkoituksena on mainostaa hahmon erikseen ostettavaa kesäteemaista vaatekertaa. Normaalisti Suomi-hahmo pukeutuu talvitakkiin ja mekkoon.

Girls' Frontline 2: Suomi

Kuvakaappaus Girls’ Frontline 2:n trailerilta.

Trailerin voi katsoa kiinalaiselta Bilibili-videosivustolta pelin omalta kanavalta. Mobiilikäyttäjille video ei valitettavasti aukea aivan suoraan.

Mobiililaitteilla pitää ensin painaa sivuston yläreunassa olevaa videon esikatselukuvaa, minkä jälkeen sivusto ehdottaa sovelluksensa lataamista. Trailerin pääsee katsomaan selaimessa valitsemalla kahdesta vaihtoehdosta alemman. Sen, jossa ei lue ”APP”.

Videon päällä näkyvät kommentit taas saa piiloon painamalla videoikkunan oikeassa alareunassa olevaa kuvaketta.

Girls’ Frontline 2 on viime vuoden joulukuussa pc:lle ja mobiililaitteille julkaistu vuoropohjainen taktiikka- ja gacha-peli, joka ei ole vielä saatavilla länsimaissa.

Sarjan ensimmäinen osa Girls’ Frontline julkaistiin jo vuonna 2016. Sarjan hahmot ovat pääosin naispuolisia androideja, jotka perustuvat oikean maailman aseisiin. Suomi on mukana myös sarjan ensimmäisessä osassa.

Suomi-konepistooli taas on nimensä mukaisesti Suomessa kehitetty konepistooli, jota käytettiin muun muassa talvi- ja jatkosodassa.

Lue myös:

Mitä ovat gacha-pelit?

Gacha-lajityypin peleissä keräillään ja kehitetään yleensä toinen toistaan voimakkaampia hahmoja, joiden hankkimiseksi on osallistuttava eräänlaiseen uhkapeliin. Osallistumismaksun voi suorittaa joko pelaamalla hankitulla tai oikealla valuutalla.

Tietyn hahmon tai aseen saamisen todennäköisyys on lajityypin peleissä monesti noin prosentin luokkaa. Sen vuoksi hahmoarvontaan on yleensä osallistuttava lukuisia kertoja ennen kuin haluttu hahmo osuu kohdalle. Useimmiten peleissä on käytössä niin sanottu pity- eli säälijärjestelmä, jonka myötä hahmon saa lopulta varmasti, kunhan osallistuu arvontaan tarpeeksi monta kertaa.

Pelaaminen itsessään on ilmaista, mutta koska pelaamalla hankittavaa valuuttaa on saatavilla tarkasti rajoitettu määrä ja koska jokainen arvontakerta maksaa, pelaaja ei voi hankkia itselleen lähimainkaan kaikkia hahmoja tai aseita, ellei käytä peliin myös oikeaa rahaa.

Monissa gacha-peleissä myös hahmon kehittäminen huippuunsa on käytännössä mahdotonta ilman satojen eurojen rahallista panostusta.

Lisää luettavaa