Steam-käyttäjiä oikeuteen haastanut peliyhtiö joutuu vetäytymään talousongelmien takia

Lukuisista heikkolaatuisista peleistään tunnettu Digital Homicide on joutunut hylkäämään usealle Steam-käyttäjälle kohdistamansa oikeushaasteen.

4.10.2016 16:15

Syyskuussa Steam-käyttäjien perään oikeusteitse lähteneneen peliyhtiö Digital Homiciden edustajat ovat päätynyt hylkäämään kyseisen haasteensa. Hylkäykseen ei ole tosin johtanut se, että kehittäjät olisivat tulleet toisiin aatoksiin hankkeissaan, vaan koska Digital Homiciden taloustilanne ei anna tapausta varten enää myöten.

Merkittävä isku Digital Homiciden taloudelle näyttää olleen erityisesti Valven päätös potkia firma sekä sen pelit pois Steamista. Valve päätyi toimenpiteeseen juurikin oikeushaasteen tultua julkisuuteen, jolloin se totesi nähneensä Digital Homiciden vihamielisenä Steamin asiakkaita kohtaan.

TechRaptor-sivustolle antamassaan lausunnossa Digital Homicidella vaikuttava James Romine on kertonut kokevansa, että taloudellisia ongelmia lukuunottamatta oikeustapaus oli vakaalla pohjalla. Steam-käyttäjiä syytettiin muun muassa kunnianloukkauksesta ja panettelusta, joiden tarkoituksena on ollut tuhota Digital Homicide ja muita kehittäjiä taloudellisesti.

Jo aiemmin Digital Homicide on käynyt oikeudessa kädenvääntöä myös pelikriitikko Jim Sterlingin kanssa tämän kritisoitua yhtiötä ja sen pelejä useasti esimerkiksi YouTube-kanavallaan. Rominen mukaan kyseinen oikeustapaus odottaa parhaillaan myös jonkinlaista hylkäyspäätöstä.

Lähde: TechRaptor, Kotaku

Lisää luettavaa