Sony patentoi uuden PlayStation-ohjaimen

DualShock-ohjainperheen tulevaisuudesta saatiin vihiä uuden patentin muodossa.

30.12.2019 07:32

Sonyn uusi patentti on saattanut antaa vihiä PlayStationin viimeisimmistä ohjainsuunnitelmista.

26. joulukuuta hyväksytty patentti esittelee uutta ohjainta, joka on päällisin puolin hyvin samannäköinen PlayStation 4:lle julkaistun DualShock 4:n kanssa. Etupuolen näkyvin eroavaisuus on PS-näppäimen puuttuminen. Patentoidun ohjaimen takaosassa on kuitenkin kaksi uutta painiketta, jotka on sijoitettu analogisauvojen kohdalle. Kuvauksen perusteella painikkeiden sijainti voi kuitenkin muuttua, mikä voi viitata kustomointimahdollisuuksiin.

Huomioida silti myös kannattaa, etteivät patentit johda välttämättä aina täsmälleen samanlaiseen myyntiin tuotavaan tuotteeseen. Aina patentit eivät ole myöskään tae sille, että minkäänlaista niiden kuvailemaa tuotetta nähtäisiin lopulta ylipäätänsä edes kaupoissa.

Sony kokeilee ohjaimen takaosaan liitettäviä painikkeita jo PS4:n kanssa, sillä yhtiö tuo ensi vuoden alussa markkinoille DualShock 4 -ohjaimeen liitettävän lisävarusteen. Uusi lisävaruste saattaakin uuden patentin valossa varmistella DualShock 4:n yhteensopivuutta PlayStation 5:n kanssa. Varmuutta ei kuitenkaan ole vielä edes sen suhteen, onko patentilla mitään tekemistä PlayStation 5:n kanssa. Patentissa esitelty ohjain vaikuttaisi esimerkiksi käytettävän USB-micro-liitintä, kun PlayStation 5:n oman ohjaimen on vahvistettu jo siirtyvän USB-C:n käyttöön.

Lähde: WIPOPolygon

Lisää luettavaa