Sonyn kerrotaan tehneen yksinoikeussopimuksen Square Enixin kanssa Final Fantasy 7 -uusioversioista.

Klassikkoroolipelin modernisoinnin toinen osa julkaistiin vastikään PlayStation 5:lle. Tätä ennen trilogiaksi sovitettavan sarjan ensimmäinen osa on julkaistu PlayStation-konsolien lisäksi pc:lle. Uusien tietojen perusteella koko trilogiaa ei näillä näkymin nähdäkään muilla konsoleilla.

Tähän mennessä Square Enix tai Sony eivät ole vahvistaneet Final Fantasy 7:n PlayStation-yksinoikeussopimusten sisältöä. Washington Postin mukaan yhtiöt ovat kuitenkin projektin alusta alkaen halunneet tuoda pelit markkinoille yksinoikeudella Sonyn konsoleille.

PlayStationille tunnetun pelisarjan yksinoikeussopimuksen edut ovat selkeät, mutta myös pelin kehittäjien kerrotaan hyötyneen sopimuksesta. Tuottaja Yoshinori Kitasen mukaan yksinoikeussopimuksen ansiosta pelin maailmankartta pystyttiin luomaan saumattomaksi, eivätkä kehittäjät joutuneet tekemään kompromisseja pelisuunnittelun suhteen.

Toistaiseksi viime viikolla ilmestynyttä Final Fantasy 7 Rebirthiä ei ole vahvistettu muille alustoille kuin PS5:lle. Trilogian toisen osan voidaan kuitenkin odottaa saapuvan pc:lle mahdollisesti jo kuluvan kesällä, sillä PS5-yksinoikeussopimuksen vähimmäiskeston on kerrottu olevan kolme kuukautta.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa