Sony irtisanoi kehittäjiä isojen PlayStation-pelien kehitystä tukevalta osastoltaan

PlayStation-kehitystä tukeva Visual Arts vaikuttaa karsineen väkeä.

22.10.2023 14:15

Sony vaikuttaa irtisanoneen kehittäjiä Visual Arts -osastoltaan.

Vuonna 2007 perustettu Visual Arts Service Group on toiminut tukiroolissa isojen PlayStation-pelien kehittämisessä. Visual Arts avustaa Sonyn omistamia studioita sekä muita PlayStation-kumppaneita erityisesti grafiikan ja animaatioiden tuottamisessa. Studio on toiminut merkittävässä roolissa esimerkiksi Naughty Dogin The Last of Us Part I:n kehityksessä. Nyt Sony vaikuttaa vähentäneen väkeä San Diegossa toimivasta studiosta.

Useat kehittäjät ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa Sonyn päättäneen heidän työsuhteensa PlayStationilla osana irtisanomisten aaltoa. Nähtävästi taustalla on myös alihankkijoina työskennelleiden kehittäjien sopimusten päättymisiä, mutta joka tapauksessa Sony näyttäisi tehneen leikkauksia Visual Artsin henkilöstössä.

Sony ei ole kommentoinut irtisanomisia. Pelialalla on nähty kuluvan vuoden aikana merkittäviä väen vähennyksiä. Esimerkiksi Epic Games ilmoitti viime kuun lopussa irtisanovansa yli 800 henkilöä kustannussäästöjen vuoksi. Kehittäjä Ascendant Studios taas irtisanoi lähes puolet työntekijöistään flopanneen Immortals of Aveumin julkaisun jälkeen. Myös monet muut pelistudiot ovat kertoneet irtisanomisista vuoden varrella.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa