Epic Games julkisti jätti-irtisanomiset – yli 800 henkilöä menettää työpaikkansa

Fortniten raha-automaatti hiipuu.

28.9.2023 18:01

Epic Games on ilmoittanut irtisanovansa ison joukon työntekijöitään.

Yhtiö kertoi irtisanomisista tänään työntekijöilleen järjestetyssä tiedotustilaisuudessa sekä työntekijöille lähetetyssä sähköpostiviestissä. Irtisanomisten kohteena on noin 830 työntekijää, joka on noin 16 prosenttia yhtiön henkilöstöstä.

Epicin verkkosivuilla kokonaisuudessaan julkaistussa viestissä toimitusjohtaja Tim Sweeney kertoo Epicin kuluttaneen jo jonkin aikaa enemmän rahaa kuin se on ansainnut. Sweeneyn mukaan yhtiö on investoinut Epicin ja Fortniten kasvuun metaversumityylisen ekosysteemin luomisessa. Hän kertoo uskoneensa, että yhtiö pystyisi selviytymään siirtymästä ilman irtisanomisia, mutta toteaa tavoitteen olleen jälkikäteen katsottuna epärealistinen.

Sweeneyn mukaan Fortniten tulovirrat on saatu jälleen käännettyä kasvuun. Kasvu on kuitenkin ensisijaisesti seurausta peliyhteisön tekemän sisällön myynnistä, mikä merkitsee myös merkittävää tulonjakoa sisällöntuottajien kanssa.

Irtisanomisten lisäksi Epic luopuu samalla joistakin liiketoiminnoistaan. Sweeney kertoo Bandcampin siirtyvän Songtradr-kauppapaikan omistukseen, jonka lisäksi SuperAwesome-markkinointiyhtiö irtautuu omaksi yhtiökseen.

Epic kertoo tarjoavansa irtisanottaville työntekijöille kuuden kuukauden palkkaa vastaavan irtisanomispaketin. Lisäksi yhtiö nopeuttaa työntekijöiden ansaitsemien osake-optioiden siirtymistä heidän haltuunsa.

Lähde: Epic Games

Lisää luettavaa