Mass Effect -sarja jättää seuraavan osansa myötä taakseen BioWaren vanhan Edmontonissa sijaitsevan kehitysstudion ja siirtyy pääasiallisesti BioWare Montrealin käsittelyyn. Asiasta on kertonut Montrealin studioväkeä pomotteleva Yanick Roy.

Samalla pelisarja loikkaa hyödyntämään Battlefieldin luoneen DICEn rakentamaa Frostbite-pelimoottoria. Ilmeisesti kehittäjien hyödyntämän moottorin versio on hyvin samanlainen kuin mitä BioWare käyttää myös Dragon Age III:n kehityksessä. 

Roy toki myös kertoo, että luvassa olisi selkeitä sisällöllisiäkin muutoksia. Seuraavan Mass Effectin luvataankin näin tarjoavan sekä tarinallisesti että pelillisesti jotain aiemmasta poikkeavaa.

Aivan kaikki ei kuitenkaan ole muuttunut. Pelisarjan pääjehu Casey Hudson on mukana myös uuden osan kehityksessä ja toimii vastaavan tuottajan roolissa.

Ennen tätä päivää BioWare Montreal on vastannut useista Mass Effectien lisäseikkailusta, kuten pian julkaistavasta Mass Effect 3: Omegasta. Se vastasi myös kolmannen osan moninpelipuolesta.

Lähde: BioWare

Lisää luettavaa