Ruotsalaisyhtiö Embracer Group ostaa Borderlands-kehittäjän lähes 1,1 miljardilla eurolla

Teksasilaisesta Gearboxista tulee Ruotsissa sijaitsevan Embracer Groupin kokonaan omistama tytäryhtiö.

3.2.2021 09:38

Borderlands-kehittäjä Gearbox Entertainment on kertonut, että Embracer Group ostaa studion 1,3 miljardilla dollarilla, joka on euroiksi muutettuna noin 1,08 miljardia. 

Teksasilaisesta Gearboxista tulee Ruotsissa sijaitsevan Embracer Groupin kokonaan omistama tytäryhtiö. Embracer Group tunnettiin aiemmin virallisesti nimellä THQ Nordic AB, ja nimi on yhä sen tytäryhtiön THQ Nordicin käytössä.  

Embracer Group on emoyhtiö laajalle joukolle pelitaloja, jotka omistavat oikeudet yhteensä yli 200 pelisarjaan. Tunnetuimpia pelejä ovat muun muassa Saints Row, Goat Simulator, Dead Island, Darksiders, Metro, Insurgency sekä World War Z

Gearbox puolestaan on työstänyt Borderlandsin lisäksi vuosien varrella myös Brothers in Arms -pelisarjaa. Studio on lisäksi auttanut kehittämään nimikkeitä useissa pelisarjoissa, kuten Half-Life, Counter-Strike, Tony Hawk’s Pro Skater, 007 James Bond ja Halo. Gearbox laajensi julkaisutehtäviin vuonna 2016, julkaisten muun muassa We Happy Few’n sekä keräilytoimintapeli Godfallin

– Gearbox on kiistatta yksi maailman luovimmista ja arvokkaimmista itsenäisistä kehittäjistä. Uskomme, että Embracerin tarjoamat resurssit asettavat Gearboxin merkittävään kasvuun tulevina vuosina, Embracer Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Lars Wingefors toteaa. 

Embracer on juuri hankkinut omistukseensa myös Macille Borderlandsin ja Star Wars -käännöksiäkin kehittäneen Aspyr Median sekä mobiilipelikehittäjä Easybrainin. 

Lähde: Gearbox Software

Lisää luettavaa