Rockstar Gamesin perustaja Dan Houser paljasti uuden yrityksensä

Grand Theft Auto -käsikirjoittaja perusti uuden mediayhtiön.

16.6.2023 06:25

Rockstar Gamesin perustaja Dan Houser on paljastanut seuraavan siirtonsa.

Pelaajille Grand Theft Auto -pelisarjan käsikirjoittajana tunnetuksi tullut Houser on paljastanut perustaneensa uuden yhtiön, Absurd Venturesin. Absurd Venturesin kerrotaan luovan uusia maailmoja ja tarinoita erilaisilla keinoilla.

Kyseessä ei kuvauksen perusteella vaikuttaisi olevan erityisesti peliyhtiö, vaikka Absurd Venturesin kuvataankin tuottavan uusia immateriaalioikeuksia kaikille alustoille ja formaateille. Uusi yhtiö on saanut myös omat verkkosivunsa, joilta ei kuitenkaan löydy erityisempiä kuvauksia Absurd Venturesin toiminnasta tai suunnitelmista.

Houser jätti Rockstar Gamesin vuonna 2020 työskenneltyään yhtiössä vuodesta 1998 saakka. Ennen lähtöään Houser oli jo jonkin aikaa poissa yhtiön toiminnasta Red Dead Redemption 2:n julkaisun jälkeen. Houser herätti Red Dead Redemption 2:n julkaisun alla huomiota kommenteillaan, joiden mukaan Rockstar Gamesin käsikirjoitustiimi painoi satatuntisia työviikkoja hänen toistaiseksi viimeiseksi jääneen pelinsä viimeistelemiseksi. Kommentit herättivät tuolloin laajempaakin keskustelua Rockstar Gamesin ja koko pelialan työskentelyoloista.

Lähde: Absurd Ventures

Lisää luettavaa