Rocket League -kehittäjä kiristää huonokäytöksisten pelaajien valvontaa uusilla kielenkäyttöbanneilla

Rocket League -pelaajien käytöstä valvotaan vastaisuudessa automatisoidulla kielenkäyttöjärjestelmällä.

4.8.2017 18:03

Rocket Leaguea kehittävä Psyonix on hionut jälleen tapaa, jolla pelin verkkopelaajien käytöstä yritetään saada parempaan kuosiin. Jo käytössä olleen manuaalisen raportointijärjestelmän tukena Rocket Leaguesta löytyy nyt pelaajien kielenkäyttöä valvova järjestelmä, joka voi bannata käyttäjiä automaattisesti näiden toistaessa liikaa tiettyjä sanoja.

Ensi alkuun järjestelmän on kerrottu tunnistavan noin 20 sanaa eri variaatioineen, mutta määrän on tarkoitus kasvaa tulevaisuudessa kattamaan useampia sanoja useilla eri kielillä. Psyonix ei ole halunnut paljastaa julkisesti, millaisia sanoja peli pitää silmällä, mutta mukaan lukeutuu luonnollisesti esimerkiksi rasistiset möläytykset.

– Tuhansista päivittäin saamistamme käytösraporteista suurin osa on sidoksissa pelissä tapahtuvaan kiusaamiseen ja ahdisteluun, joka tapahtuu tyypillisesti loukkaavalla kielellä. Uusi kielenkäyttöjärjestelmä auttaa meitä käsittelemään ilmoituksia nopeammin ja tarkemmin samalla, kun jatkamme tavanomaista Redditin ja sosiaalisten kanavien seuraamista palautteen saamiseksi, Psyonix kertoo Rocket Leaguen sivuilla.

Järjestelmän on kerrottu rankaisevan huonosta kielenkäytöstä pelaajien käytöshistorian mukaan. Ensiksi huonosta kielenkäytöstä voi saada 24 tunnin bannit. Siitä porttikielto sitten pitnee ensin 72 tuntiin, viikkoon ja lopulta ikuisuuteen

Lähde: Rocket League

Lisää luettavaa