Riot Games harkitsee Valorantin konsolijulkaisua, muttei lupaa mitään – ”pelikokemuksen pitää olla vastaava”

Riot Games harkitsee Valorantin tuomista konsoleille, muttei halua karsia pelikokemuksesta.

6.6.2020 12:31

Riot Gamesin Valorant-räiskinnän onnistunut betavaihe on nostattanut kysymyksiä mahdollisesta konsoliversiota. Vastaava tuottaja Anna Donlon kertoi, että se on harkinnassa, mutta lupauksia Riot ei tee. 

Donlon sanoi GameSpot-sivuston haastattelussa, että konsoliversio on edennyt prototyyppivaiheeseen, mutta Riotilla ei olla varmoja pelikokemuksen kääntymisestä muille laitteille pc:n lisäksi. Donlonin mukaan Valorantin ytimessä on sen kilpailullinen elementti ja sen rehellisyys. Tekijät ovatkin huolissaan mahdollisista epäreiluista eduista, joihin pelialustat vaikuttaisivat. Mahdollisen konsoliversion pitäisi pystyä luomaan sama Valorant-kokemus, joka pc-versiossa on tarjolla. 

– Jos meistä tuntuu, että voimme tarjota saman kokemuksen konsoleilla, niin sitten teemme sen, Donlon sanoi. Mutta jos Riotilla todetaan, että konsoleilla täytyisi tehdä kompromisseja Valorant-kokemuksen suhteen, niin julkaisua ei tule. 

Donlonin mukaan Riotilla ollaan kuitenkin innoissaan mahdollisesta Valorant-konsoliversiosta. Siihen ei kuitenkaan ole keskitytty kehityksen aikana, joten mahdollinen julkaisu tapahtuu myöhempänä ajankohtana, jos ollenkaan. 

Pc:llä Valorantia on päässyt pelaamaan 2. kesäkuuta alkaen. 

Lähde: GameSpot

Lisää luettavaa