Raiskaamiseen keskittyvä peli koettelee Steamin sisältökäytäntöjä

Postapokalyptinen visuaalinen novelli Rape Day on vielä näillä näkymin saapumassa Steamiin.

5.3.2019 05:55

Steamin sisältökäytännöt ovat jälleen koetuksella hyvää maun rajoja rikkovan pelin seurauksena.

Valven kauppapaikalla ainakin viime kuusta saakka listatun Rape Dayn kehittäjä kertoo pelin keskittyvän raiskaamiseen ja murhaamiseen zombiapokalypsissa. Pelin kerrotaan olevan 500 kuvaa sisältävä visuaalinen novelli, jonka sisältöön kuuluu raiskauksien ohella myös nekrofiliaa ja insestiä.

Pelin sisältö ja kuvaus ovatkin herättäneet kysymyksiä Rape Dayn kuulumisesta Valven kauppapaikalle. Kehittäjän tänään julkaiseman päivityksen perusteella Rape Day on ollut poikkeuksellisen pitkään Valven arvioitavana, mutta Valven omien linjausten perusteella arviointiprosessi keskittyy lähinnä pelin tekniseen toimivuuteen. Valven nykyisen käytännön mukaan se sallii kaikenlaisen sisällön Steamissa, mutta viime vuonna tehdyn muutoksen myötä se varaa itselleen oikeuden estää laittoman tai trollaamiseen suunnitellun sisällön julkaisun.

Rape Dayn kuvaus on jakanut käyttäjien mielipiteitä. Merkittävä osa pelin sivuilla julkaistuista kommenteista tuomitsee pelin sisällön, mutta kommentit osoittavat myös kiinnostusta pelin aihetta kohtaan. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Steamin keskustelusivuilta sensuroidaan automaattisesti sana rape, vaikka se ilmenee tässä tapauksessa myös pelin nimessä.

Näillä näkymin Rape Day julkaistaan Steamissa ensi kuussa.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa