PS2-klassikko Ico täytti 20 vuotta – tältä se näytti 90-luvulta säilyneellä konseptivideolla

Vanha videomateriaali toi eräänlaisena läpimurtohetkenä pelin kehityksessä.

7.12.2021 23:41

PlayStation 2:n vähäeleinen klassikkoteos Ico on yltänyt 20 vuoden ikään. Pelin vanhoista tekijöistä koostuva genDesign-studio juhlistikin asiaa tällä viikolla lataamalla YouTubeen vanhan kehitysvideon, joka oli kehittäjen mukaan eräänlainen läpimurtohetki Icon kehityksessä.

Videomateriaalin kerrotaan olevan peräisin vuoden 1998 tienoilta ja se auttoi aikoinaan viestimään kehitystiimille, millainen Icosta olisi tarkoitus tulla. Ennen sitä kehitystiimin kuvailtiin hortoilleen pimeydessä pelin suunnan suhteen, eikä esimerkiksi ohjaaja Fumito Ueda tiennyt varmasti, mitä siitä vielä olisi tarkoitus muodostua.

GenDesiginin mukaan materiaali on julkaistu YouTubessa alkuperäisessä kuosissa, sillä sitä ei ole rohjettu edioida. Nykymuodossaan sen katsotaankin kuvastavan omalla tavallaan eräänlaista tunnelmaa menneiltä ajoilta.

Eurooppaan ja näin ollen Suomeen Ico tuotiin maaliskuussa 2002. Myöhemmin sitä luoneet kehittäjät toivat maailmaan Sonyn alaisuudessa myös sellaiset pelit kuin Shadow of the Colossus ja The Last Guardian. Parhaillaan genDesign työstää uutta peliä Epic Gamesin tuella.

Lähde: Gematsu

Lisää luettavaa