Poliisioperaatio seisautti Ubisoft Montrealin työt perjantaina – hälytys panttivankitilanteesta osoittautui vääräksi

Vaaraa ei löytynyt. Ubisoft kiittää niin poliisia kuin työntekijöitään hyvästä suoriutumisesta.

24.3.2022 15:34

Peliyhtiö Ubisoftin Montrealin studiossa elettiin pelottavia hetkiä myöhään perjantai-iltana Suomen aikaan, kun sen käyttämä toimistorakennus joutui poliisioperaation kohteeksi. Paikallinen virkavalta saapui paikalle saatuaan hätäpuhelun väitetystä panttivankitilanteesta, joskin lopulta minkäänlaista uhkaa ei löytynyt.

– Alue oli turvattu nopeasti ja Montrealin poliisi vahvistaa, ettei uhkaa ole havaittu eikä loukkaantumisia ole raportoitu, paikalliset viranomaiset tiedottivat.

Hälytyksestä johtuen poliisi päätyi piirittämään rakennuksen isolla joukolla ja evakuoimaan rakennuksen. Kotaku-sivuston päätoimittaja Stephen Totilo raportoi, että Ubisoft oli kehoittanut työntekijöitään piiloutumaan ja sulkemaan itsensä turvalliseen paikkaan hiljentämällä samalla kännykkänsä. Helikopterikuvissa muun muassa nähtiin, kuinka väkeä oli kerääntynyt toimiston katolle.

Ubisoft on sittemmin julkaissut lausunnon, jossa se kiittää niin rohkeita ja rauhallisia työntekijöitään kuin poliisia nopeasta toiminnasta.

Koronapandemiasta johtuen osa studiosta työskentelee yhä aktiivisesti etänä.

Poliisi on vahvistanut käynnistävänsä tutkinnan puhelusta, joka johti operaatioon.

Lähde: SPVM, Kotaku, Stephen Totilo (Twitter), Polygon, Ubisoft (Twitter)

Lisää luettavaa