Pokémon Sword ja Shield julkaistaan Switchille 15. marraskuuta, Nintendo on vahvistanut pelikaksikolle omistetussa tuoreessa Direct-lähetyksessään.

Noin 15 minuuttia pitkään pätkään mahtui tietysti runsaasti muutakin infoa. Oma iso paljastuksena oli varsinkin pelimaailmasta löytyvä Wild Area, joka on monia pelin eri kaupunkeja yhdistävä avoin pelialue. Paikkaa asuttaa tietysti runsas määrä erilaisia taskuhirviöitä, jotka näyttäytyvät pelaajille esimerkiksi vaihtuvien säätilojen mukaan.

Oma iso lisänsä ovat myös jättiläis-pokémonit. Uuden Dynamax-mekaniikan myötä pelaajat pääsevät Swordissa ja Shieldissa kerran per taistelu kasvattamaan yhden pokémoneistaan valtaisan kokoiseksi ja tehostamaan näiden voimia ja kykyjä kolmeksi vuoroksi. Sama pätee kuitenkin muutamiin vastustajiin, kuten paluun tekeviin salipäälliköihin, joita vastaan otellaan tällä kertaa mittavilla stadioneilla.

Suuret pokémonit ovat yhtälailla osa Wild Areaa. Siellä ne tulevat vastaan niin sanottujen Max Raid -taistelujen muodossa, jossa parhaimmillaan neljää pelaajaa voivat yhteistyönä lähteä kaatamaan ja pyydystämään kerrostalon kokoisia otuksia. Osa pelien hirviöistä on pyydystettävissä vain Max Raidien kautta.

Swordin ja Shieldin kansikuvahirviöt ovat samalla vahvistuneet yhdessä muutaman muun kokonaan uuden tuttavuuden kanssa. Swordin kantta komistaa miekkaa suussaan pitävä Zacian, kun kilpipuolta edustaa Zamazenta.

Kokonaisuudessaan Pokémon Direct on nähtävissä alta.

Lisää luettavaa