PlayStation Network -nimien vaihtaminen on viimein tulossa – mutta ei välttämättä ongelmitta

Sony on viimein sallimassa PSN-nimien vaihtamisen, joskaan täysin ongelmitta ominaisuus ei saavu.

10.10.2018 16:30

Mahdollisuus vaihtaa käyttäjänimeään PlayStation Networkissa on viimein virallisesti tulossa. Sony on vahvistanut PlayStation Blog -sivuillaan, että ominaisuus lisätään kunnolla osaksi PlayStationeiden verkkopalveluja alkuvuodesta 2019.

Vielä tämän vuoden aikana ominaisuus saadaan suljettuun beta-testiin. Siihen mukaan pääsee valikoitu määrä PlayStationin aiempiin järjestelmätesteihin ilmottautuneita pelaajia. Testin aikana ensimmäinen nimenmuutos on ilmainen, kun taas sitä seuraavat vaihdot maksavat normaalikäyttäjälle 9,99 euroa ja PlayStation Plus -jäsenille 4,99 euroa. Muutos tapahtuu joku asetuksista tai omilta profiilisivuiltaan. 

Vaihdon tapahtuessa käyttäjät voivat valita, haluavatko he näyttää uuden käyttäjänimensä rinnalla vanhan tunnuksen tämän tunnistamisen helpottamiseksi. 

Sony huomauttaa, että vaihto-ominaisuutta tukevat virallisesti pääasiallisesti kaikki pelit, jotka on julkaistu 1. huhtikuuta jälkeen. Aikaisempien pelien kanssa Sony varoittaa, että niissä voi ilmetä vaihtelevia ongelmia, joskaan niiden luonteesta ja mittakaavasta se ei ole kertonut.

Uuden käyttäjänimensä voi sentään palauttaa missä tahansa vaiheessa takaisin vanhaan ilmaiseksi. Näin ilmeisesti edellä mainittuja ongelmia voi vältellä pelien kanssa, jotka eivät tue kunnolla käyttäjänimen vaihtoa.

Käyttäjänimien vaihtaminen on ollut pitkään toivottu ominaisuus PlayStationeilla. Nykyinen PlayStation Networkin tunnusjärjestelmä on peruja aina PlayStation 3 -ajoilta asti, joten monet ovat olleet jumissa vuosia sitten keksityjen käyttäjänimiensä kanssa..

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa