PlayStation Network -käyttäjänimen vaihtaminen on mahdollista viimein huomenna – varaudu kuitenkin potentiaalisiin ongelmiin

PlaySttaion Networkin nimenmuutosmahdollisuus saapuu torstaina. Sillä on kuitenkin hintansa.

11.4.2019 06:39

Pitkään toivottu mahdollisuus vaihtaa omaa PlayStation Network -nimimerkkiä on tulossa PlayStation 4:lle Euroopassa viimein huomenna torstaina. Aiemmin ominaisuus on ollut vain rajatun yleisön beta-testauksessa, mutta nyt siihen päästetään käsiksi koko PlayStation 4:n käyttäjäkunta.

Nimenvaihtaminen on ensimmäisellä kerralla ilmaista, minkä jälkeen vaihtaminen kustantaa peruskäyttäjälle kympin ja PlayStation Plus -jäsenelle viisi euroa. Halutessaan nimi on vaihdettavissa takaisin alkuperäiseen ottamalla yhteyttä PlayStationin asiakastukeen. Tästä johtueb nimenvaihdos ei koskaan vapauta vanhaa nimimerkkiä muiden napattavaksi.

Halutessaan vanhan nimen voi lisäksi laittaa näkymään profiilissaan kavereille uuden nimen vieressä kuukauden ajan.

Kuten Sony kuitenkin ilmaisi jo lokakuussa, ei nimenvaihdosominaisuus saavu ilman potentiaalisesti isojakin ongelmia. Ensinnäkään PlayStation 3:lla ja Vitalla nimenvaihdos ei vaikuta ollenkaan, vaan kyseisillä alustoilla alkuperäinen käyttäjänimi pysyy vaihdoksen jälkeenkin. PlayStation 4:llä vuorostaan osa peleistä ei saata yksinkertaisesti olla täysin yhteensopiva ominaisuuden kanssa.

Yhteensopimattomuus voi johtaa esimerkiksi tallennusten ja muun edistymisen menettämiseen sekä vanhan nimen näkymiseen tietyissä verkkopeleissä. Sonyn mukaan pääosa vuoden 2018 maaliskuun jälkeen julkaistusta peleistä on rakennettu ominaisuutta silmällä pitäen, joskin esimerkiksi Onrushissa on testausten perusteella voinut ilmetä muun muassa juuri tallennusongelmia. Toki varhaisempi julkaisuajankohta ei tarkoita pelin suhteen automaattisesti sitä, että sen suhteen olisi ongelmia.

Sonyn ylläpitämää listaa testatuista peleistä ja niiden mahdollisista ongelmista on selattavissa suomeksi läpi tästä. Pääosan ongelmista pitäisi ratketa sillä, että käyttäjänimen palauttaa takaisin alkuperäiseksi.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa