PlayStation 4 sai viimein kaivatun tuen alustojen väliselle pelaamiselle – jatkossa kuka tahansa voi lisätä tuen peleihinsä

Sony antaa kehittäjille viimein luvan lisätä monien kaipaaman tuen peleihinsä.

3.10.2019 09:51

PlayStation 4:n aiemmin vain harvojen saatavilla ollut alustojen välinen pelitukimahdollisuus on poistunut betasta, minkä myötä kehittäjät voivat jatkossa lisätä monien kaipaaman tuen omiin peleihinsä halutessaan.

Näin väittää ainakin Wired, jolle asian paljasti Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan. Sony ei ole kuitenkaan virallisesti tiedottanut asiasta.

Sony ilmoitti aiemmin viime syksynä lisäävänsä alustojen välisen pelituen Fortniteen, jonka vanavedessä tuki nähtiin myöhemmin Rocket Leaguessa, Dauntlessissa ja Paladinsinssa sekä loppukuusta julkaistavassa Call of Duty: Modern Warfaressa. Jatkossa erillistä lupaa ei kuitenkaan tarvitse saada, vaan kehittäjät voivat itse lisätä alustojen välisen pelituen tuotoksiinsa.

Sony on ollut tunnetusti nihkeä yhdistämään omaa alustaansa muiden kanssa, ja kesällä 2017 yhtiö perusteli kantaansa sillä, että se halusi suojella pelaajakantaansa ja tuolloin etenkin Minecraftia pelaavia lapsia ulkopuolisilta vaikutteilta.

Lähde: Wired

Lisää luettavaa