Xboxin johtaja Phil Spencer kertoo haluavansa tuoda PlayStation- ja Nintendo-pelejä myös Xbox-pelaajien saataville.

Spencer ja muut Xbox-johtajat vahvistivat eilen yhtiön aikovan tuoda Xbox-pelejä myös kilpailijoiden konsoleille. Spencerin mukaan hän toivoisi myös Sonyn ja Nintendon harkitsevan vastaavaa ratkaisua omien peliensä kohdalla.

Xbox-pomo kommentoi asiaa toimittaja Stephen Totilon haastattelussa. Hänen mukaansa Microsoftin päätös julkaista pelejä PS5:lle ja Switchille tehtiin Xbox-liiketoiminnan kasvattamiseksi, eikä yhtiö varsinaisesti odota vastavuoroisuutta Sonylta ja Nintendolta. Hän kuitenkin toivoisi näkevänsä myös PlayStationin ja Nintendon pelejä Xbox-konsoleilla.

– Kun katson Helldivers 2:n kaltaista peliä, en ole ihan varma kenen eduksi pelialalla se on, ettei se ole saatavilla Xboxille, Spencer kommentoi pc:lle ja PS5:lle äskettäin julkaistua verkkopeliä.

Spencerin mukaan pelien julkaiseminen useammille alustoille ja niiden tuominen useampien pelaajien saataville on eduksi pelialalle. Hän näkeekin Sonyn päätöksen julkaista positiivisen vastaanoton saanut Helldivers 2 samaan aikaan myös pc:lle esimerkiksi onnistuneesta julkaisusta.

Myös Sony kertoi vastikään aikovansa hakea lisätuottoja tuomalla PlayStation-pelejä aktiivisemmin muille alustoille. Toistaiseksi yhtiö näyttäisi kuitenkin tavoittelevan laajempaa yleisöä lähinnä pc:ltä, eikä PlayStation-valmistaja ole ainakaan kertonut suunnittelevansa peliensä julkaisemista Xboxille.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa