EA on esitellyt vilauksen pelitekoälyn mahdollisesta tulevaisuudesta verkkosvuillaan.

EA:n kokeellinen Search for Extraordinary Experiences Division (SEED) -osasto on valjastanut kokeissaan oppivan tekoälyn pelaamaan Battlefield 1 -räiskintäpeliä. Alla nähtävä video esittelee tekoälyä, joka on saanut tutktia ihmispelaajien pelaamista 30 minuutin ajan. Tämän jälkeen tekoäly on laitettu harjoittelemaan sekä itseään että perinteisiä botteja vastaan yhteensä 300 pelipäivän ajan.

SEEDin tekninen johtaja Magnus Nordin kertoo kehittäjien testanneen tekoälyä myös ihmispelaajia vastaan. Ihmiset ovat selviytyneet pelkkiin käsiaseisiin rajoitettujen yksinkertaistettujen kokeilujen voittajiksi, mutta murskaavasta ylivoimasta ei Nordinin mukaan ole kyse. Tekoälyn ohjaamat hahmot eivät kuitenkaan ole sisäistäneet ihan kaikkia Battlefield 1:n yksityiskohtia. Jos näkyvillä ei ole vihollisia, saattaa touhu mennä piirileikiksi, kuten video esittelee.

Nordinin mukaan neuroverkkoja hyödyntyävä tekoäly on vääjäämätön osa pelien tulevaisuutta. Bottien korvaamisen ohella oppivaa tekoälyä voidaan hyödyntää peleissä esimerkiksi sisällön luomisessa, puheentunnistuksessa ja animaatioissa.

Lähde: EA

Lisää luettavaa