Nintendon voittoennuste kasvoi myyntiodotusten pudotuksista huolimatta

Nintendo on laskenut odotuksiaan konsolimyyntien suhteen, mutta rahaa pitäisi kassaan silti valua odotettua enemmän.

24.4.2013 15:31

Nintendo on laskenut niin 3DS-, DS- kuin Wii U -konsolinsa myyntidotuksia. Siinä missä lokakuussa yhtiö toivoi myyvänsä maaliskuussa loppuvan 12 kuukauden tilikautensa aikana 17,5 miljoonaa 3DS:ää, 2,5 miljoonaa DS:ää ja 5,5 miljoonaa Wii U:ta, ovat lukemat nyt miljoonissa 15, 2,3 ja 4.

Joulukuun loppuun mennessä yhtiö on ilmoittanut saaneensa kaupaksi marraskuussa julkaistua Wii U -konsoliaan 3,04 miljoonaa kappaletta. Ohjelmistoa laitteelle on myyty 11,69 miljoonaa kappaletta. Näistä Nintendon menestyneimmät ovat Nintendo Land ja New Super Mario Bros. U, jotka ovat molemmat käyneet kaupaksi yli kaksi miljoonaa kertaa.

Alkuvuodesta 2011 julkaistua 3DS:ää maailmalla liikkuu myytynä 29,8 miljoonaa. Ohjelmistoa sille on puolestaan myyty noin 85 miljoonaa kappaletta. Viime vuoden menestynein laitteen uutuuspeli oli New Super Mario Bros. 2, jota on saatu kaupaksi 5,96 miljoonaa kappaletta. DS:llä pohjat vetivät Pokémon Black/White 2, jotka myivät yhteensä 7,63 miljoonaa.

Myyntiodotusten laskun myötä Nintendo laski myös odotettaan liikevaihtonsa suhteen. Nintendo ennustaa sen jäävän tilikaudella 670 miljardiin jeniin (5,5 miljardiin euroon) 810 miljardin jenin (6,6 miljardin euron) sijaan.

Nettotulojen suhteen odotukset kuitenkin kasvoivat. Alkujaan yhtiö odotti 6 miljardin jenin voittoja, mutta nyt se uskoo tilikauden poikivan kaikkiaan 14 miljardia jeniä eli 113 miljoonaa euroa. Maalis-joulukuun aikana Nintendo onkin laskenut tehneensä voittoa nyt 14,5 miljardin jenin edestä.

Viime tilikaudellaan Nintendo teki historiallisesti tappiota ensimmäistä kertaa 30 vuoteen.

Lähde: Nintendo, Gamasutra

Lisää luettavaa