Nintendo Switchin maksullinen verkkopalvelu käynnistyi – latauspelien pelaaminen vapautui samalla

Nintendo Switchin maksullinen verkkopalvelu on nyt virallisesti täällä.

19.9.2018 22:11

Nintendo Switchin maksullinen verkkopalvelu on käynnistynyt näin keskiviikkona. Vastaisuudessa pääosaa alustan peleistä voi pelata netissä siis vain Nintendo Switch Online -jäsenyydellä, joka kustantaa esimerkiksi yhdeltä vuodelta 20 euroa.

Poikkeuksen kaavaan muodostavat nykytiedoilla ainakin Fortnite, Warframe ja Arena of Valor, joiden pelaaminen on mahdollista ilman jäsenyyttä. Mitä ilmeisemmin myös muilta ilmaispeleiltä sopinee odottaa vastaavanlaista käytäntöä, vaikka selvää varmistusta asiaan ei olla kylläkään vielä saatu.

Palveluun lukeutuu myös joukko muita erilaisia etuja, kuten klassikkopelejä pursuava NES-pelien kirjasto ja pilvitallennukset, joita eivät tosin tue ainakaan näin aluksi monet Splatoon 2:n kaltaiset verkkopelaamiseen vahvasti nojaavat pelit.

Nintendo julkaisi aiemmin viime viikolla informatiivisen videon, joka auttaa avaamaan kyseisiä ominaisuuksia. Tarkemmin niistä voi lueskella suoraan myös Nintendon kotisivuilta.

Ilmaiseksi verkkopalvelu on testattavissa seitsemän päivän ajan

Sopivasti uuden verkkopalvelun käynnistymisen yhteydessä Switch on saanut lisäksi järjestelmäpäivityksellä hyödyllisen lisäominaisuuden. Vastaisuudessa käyttäjätililleen hankkimiaan pelejä voi siirtää pelattavaksi Switchilta toiselle kirjautumalla toiselle laitteelle sisään omilla tunnuksillaan ja lataamalla pelin sitten sille käytettäväksi. Yhdellä tunnuksella omistettua peliä ei voi kuitenkaan pelata samanaikaisesti kahdessa paikkaa, vaan tätä yrittäessä peli pysäytetään aina sillä laitteella, joka ei ole kyseisen tunnuksen pääkonsoli. Toissijaisen konsolin täytyykin jatkuvasti olla yhteydessä nettiin.

Havainnollistavan kaavion toiminnallisuudesta voi katsastaa ohesta.

Muita järjestelmäpäivitykseen kuuluneita lisiä olivat esimerkiksi mahdollisuus julkaista sosiaalisessa mediassa useampi kuva kerrallaan.

Lähde: Nintendo (1), (2)

Lisää luettavaa