Nintendo Switch ylitti 61 miljoonan myydyn konsolin rajan – Animal Crossing: New Horizonsia myyty 22,4 miljoonaa kappaletta

Nintendon tuore talousraportti paljasti kasapäin tuoreita myyntilukuja.

6.8.2020 13:43

Nintendo Switch on ylittänyt 60 miljoonan myydyn konsolin rajan, kertoo yhtiön tuore talousraportti. Tarkalleen ottaen Nintendo-konsolia on myyty 61,4 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti, eli edellistietoon verrattuna huhti- ja kesäkuun välisenä ajanjaksona laitetta on myyty 5,68 miljoonaa kappaletta.

Samaisena ajanjaksona on myyty myös 50 miljoonaa Switch-peliä, joista Animal Crossing: New Horizons kattaa yli 10 miljoonaa peliä. Kaikkiaan maaliskuun lopulla julkaistu elämäsimulaattori on myynyt jo 22,4 miljoonaa kappaletta ja onkin nyt 26,7 miljoonaa myyneen Mario Kart 8 Deluxen jälkeen konsolin toiseksi eniten kaupaksi käynyt peli.

Taloustiedotteessa vahvistetaan myös, että Pokémon Shield ja Pokémon Sword ovat myyneet yhteensä 18,2 miljoonaa kappaletta, minkä lisäksi sekä Xenoblades Chronicles: Definitive Edition– että Clubhouse Games 51: Worldwide Classics -uutuuspelejä on molempia myyty yli miljoona kappaletta. Viimevuotinen kuntoilupeli Ring Fit Adventure on vuorostaan saavuttanut 4 miljoonan myydyn pelin rajan ajoittain heikosta varastotilanteesta huolimatta.

Nintendon mukaan koronapandemian aiheuttamia Switchin yleisiä tuotanto-ongelmia on yhä aluekohtaisesti, joskin tuotanto on suurimmilta osin palautunut jo lähes ennalleen.

Lähde: Nintendo, Eurogamer

Lisää luettavaa