Nintendo Switch Lite on nyt virallista – uusi halvempi malli keskittyy käsikonsolipelaamiseen

Käsikonsolipelaamista varten suunniteltu Nintendo Switch Lite on nyt virallista. Julkaisu syyskuussa.

10.7.2019 12:45

Pitkään huhuttu uusi kevyempi Switch-malli on vahvistunut virallisesti. Syyskuun 20. päivä Nintendo tuo markkinoille Switch Liten, joka on halvempi varta vasten käsikonsolipelaamista varten suunniteltu versio kiotolaisyhtiön pelikonsolista.

Switch Lite jättää taakseen joukon tavanomaisessa Switchissa nähtyjä ominaisuuksia. Sitä ei voi ensinnäkään telakoida käytettäväksi televisiossa, minkä lisäksi irrotettavien Joy-Con-ohjaimien sijaan siihen on rakennettu suoraan osaksi pelaamisen käytettävät tatit ja näppäimet. Switch Lite ei sisällä näin ollen oletuksena HD Rumble -tärinää ja liikkeentunnistusta, vaan niiden käyttö vaatii erillisten Joy-Con-ohjainten hankinnan. Poikkeuksellisempana ominaisuutena siitä löytyy kuitenkin valmiiksi käytettäväksi perinteisempi ristiohjain.

Nintendon mukaan Switch Lite painaa noin 275 grammaa, kun normaali Switch ilman Joy-Con-ohjaimia on noin 297 grammaa. Käytössä siinä on 5,5 tuuman LCD-näyttö normaalin Switchin 6,2 tuuman näytön sijaan. Kooltaan Lite on noin sentin matalampi ja leveydeltään kolme senttiä pienempi kuin sisartuotteensa.

Yhdysvalloissa Nintendo Switch Litelle on asetettu suositushinnaksi noin 200 dollaria, mikä on noin satasen vähemmän tavanomaisen Switchin peruspakettiin nähden. Suomessa Switch maksaa kaupoissa tällä hetkellä tavanomaisesti hieman reilut 300 euroa.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa