Nintendo Switch jää vaille Virtual Consolea julkaisussa, ensimmäisestä päivityksestä yksityiskohtia

Nintendo Switchilla ei pelata klassikkopelejä vielä julkaisussa, sillä Virtual Consolea joudutaan odottamaan hamaan tulevaisuuteen.

23.2.2017 23:40

Ensi viikolla saapuva uusi Nintendo-konsoli Switch ei vielä julkaisussaan tarjoa pääsyä klassikkopelejä myyvään Virtual Console -kauppapaikkaan. Nintendo itse on vahvistanut asian tuoreessa lehdistötiedotteessaan ilman selvitystä siitä, milloin kyseinen palvelu saadaan oikein käyttöön konsolilla ja miten se on sillä varsinaisesti toimimassa.

Perinteinen eShop-kauppapaikka saadaan Switchilla sentään toimintaan heti 3. päivä maaliskuuta, mutta senkin käyttö vaatii ensin konsoliin ladattavan julkaisupäivityksen lataamista. Kyseisen päivityksen on kerrottu lisäävän konsoliin myös tuen esimerkiksi moninpeluulle, Nintendo-tunnusten linkittämiselle ja sosiaalisessa mediassa jaettaville ruutukaappauksille. Nintendo-tunnusten linkittäminen tarkoittaa erityisesti sitä, että Wii U:lle ja 3DS:lle jo aiemmin siirrettyjä rahavaroja on mahdollista käyttää myös Switchilla.

Nintendo on luvannut, että julkaisupäivitys on mahdollista ladata konsoliin pelaamisen taustalla. Päivityksen pitäisi myös asentua nopeasti. Wii U:n tuskallisesta ensimmäisen päivän päivityksestä on siis ainakin teoriassa opittu jotakin.

Lisää Switchin eShopista kuullaan jonkin verran vielä ensi viikolla 28. helmikuuta, kun Nintendon on tarkoitus järjestää kauppapaikan indiepelitarjontaan keskittyvän presentaation. Ohessa fiilistelyn nimissä Nintendon eurooppalaisosaston tekemä unboxausvideo Switchiin liittyen.

Lähde: Polygon, Eurogamer

Lisää luettavaa