Nintendo: Switch on elinkaarensa keskivaiheilla, seuraavan sukupolven konsoli on vielä konseptointiasteella

Seuraavan sukupolven Nintendo-konsolia saadaan odottaa vielä pitkään

8.11.2021 10:31

Nintendo on valottanut suunnitelmiaan niin Switchin kuin uudenkin konsolisukupolven varalle tuoreimman tuloskatsauksensa yhteydessä.

Sijoittajille suunnatun esityksen perusteella yhtiö arvioi Switch-konsolin olevan vielä elinkaarensa puolivaiheilla. Myös seuraavan sukupolven konsoli häämöttää Nintendon suunnitelmissa, mutta yhtiön mukaan laitteen konseptista ja ajoituksesta käydään vielä yhtiön sisäistä keskustelua.

Nintendon mukaan se uskoo Switch-myyntien kantavan elinkaaren loppupuolellakin esimerkiksi uuden OLED-mallin julkaisun sekä kattavan pelikirjaston ansiosta. Yhtiön esityksessä seuraavan konsolin julkaisuajankohdaksi merkittiin vain 20XX, eli konsolin voidaan odottaa saapuvan vielä kuluvan vuosisadan aikana.

Ennen uuden konsolimallin julkaisua Nintendo hakee kuitenkin kasvua myös perinteisen liiketoimintansa ulkopuolelta. Yhtiö kuvasi esityksessään hakevansa kasvua Nintendo Account -verkkopalvelusta, erilaisista lisäarvopalveluista sekä Nintendon immateriaalioikeuksien käytön laajentamisesta esimerkiksi elokuvien ja huvipuistojen saralla.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa