Nintendo-legenda ja pelialan mullistaja Genyo Takeda siirtyy eläkkeelle

Nintendolla aina 70-luvun alusta asti vaikuttaneen Genyo Takedan on tullut aika siirtyä eläkkeelle.

27.4.2017 22:03

Nintendon kehittäjälegendojen joukkoon lukeutuva Genyo Takeda on jäämässä eläkkeelle. Nintendo ilmoitti asiasta itse torstaina tuoreimman talousraporttinsa yhteydessä.

Takeda on ehtinyt vaikuttaa Nintendolla aina vuodesta 1972 asti ja jätti jälkensä varsinkin Nintendon laitetarjontaan. Parhaiten hänet muistetaan yhtenä Wiin pääkehittäjistä sekä Nintendo 64:n analogitatin kehittäjänä. Hän oli myös luomassa esimerkiksi ensimmäisessä The Legend of Zelda -pelissä hyödynnettyä patteritallennusmahdollisuutta. 

Varsinaiseen pelinkehitykseenkin Takeda pääsi kyllä Nintendolla vaikuttamaan. Tällä saralla hänet tunnetaan parhaiten Punch-Out!!-sarjan isähahmona. Hän oli mukana rakentamassa kuitenkin myös esimerkiksi vuonna 1975 debytoinutta EVR Racea, joka on ollut käytännössä Nintendon ensimmäinen videopeli. Sitäkin ennen hän auttoi yhtiössä luomaan valopyssypeli Laser Clay Shootingin.

Tarkoituksena Takedan olisi jäädä eläkkeelle kesäkuun päätteessä. Miehen nykyisen roolin yhtenä Nintendon teknologiapomoista ottaa Takedan alaisena toiminut Ko Shiota.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa