Yhdysvaltalaista Naughty Dogia yhdessä Andy Gavinin kanssa perustamassa ollut Jason Rubin nousee THQ:n johtoportaaseen. Yhtiössä Rubin pitää silmällä muun muassa THQ:n markkinointi- ja julkaisutoimintaa sekä vastaa sen tuotekehityksen sujuvuudesta ympäri maailmaa.

– Jasonin todistetut saavutukset puhuvat puolestaan ja hän yksi kirkasmielisimmistä ihmisistä alalla, THQ:n toimitusjohtaja Brian Farrell ylistää.

Rubinilla piisaakin kokemusta peleistä. Mies pysyi Naughty Dogin remmissa aina 80-luvun loppupuolelta vuoteen 2004 asti, minä aikana hän ehti työskentelemään muun muassa niin Way of the Warriorin, Crash Bandicoottien kuin myös Jak & Daxter -pelien parissa.

Rubinin ohella THQ saa myös uuden strategisesta kehityksestä vastaavan johtajan. Paikan täyttää Jason Kay, joka yhdessä Rubinin kanssa vastasi Flektor-mediasovelluksen luomisesta. Yhtiön vastaavasti jättävät pian sekä Danny Bilson että Dave Davis, jotka valvoivat THQ:lla pitkään ydinpelaajille suunnattujen pelien kehitystä.

Muutoksista ainakin Rubinin palkkaaminen on osa THQ:n pyrkimystä muuttaa toimintatapojaan. Yhtiö on viime aikoina kahlannut syvässä talosuvaikeuksien suossa, minkä johdosta se on yrittänyt keskittyä jatkossa enemmän ydinpelaajille luotuihin teoksiin kuin laajalle yleisölle suunniteltuihin lisenssipeleihin. Vuoden sisällä yhtiöltä voidaankin odottaa sellaisia tuotoksia kuin Darksiders II, Saint’s Row: The Third – Enter the Dominatrix, Company of Heroes 2, Metro: Last Light, South Park: The Game sekä WWE 13.

THQ:n viime maaliskuussa päättyneen tilikauden tappiot olivat peräti 240 miljoonan dollarin eli noin 190 miljoonan euron luokkaa. Matkaa onkin tehtävä jatkossa reilusti ylöspäin.

Lähde: THQ

Lisää luettavaa