Minimalistinen mutta näyttävä Samorost 3 avaruustonttuilee maaliskuussa

Tsekkiläiseltä Amanita Designilta saadaan taas pian uutta näyttävää pelattavaa. Maaliskuussa tietokoneilla haltuun voidaan ottaa Samorost 3.

26.2.2016 22:33

Machinarium– ja Botanicula-seikkailupeleistä tunnetulta Amanita Designilta ollaan saamassa uusi peli jälleen ensi kuussa. 24. maaliskuuta niin Windows- kuin Mac-koneillakin tsekkiläisstudio on tarjoamassa koettavaksi Samorost 3:n, josta julkaistiin hiljattain ohesta löytyv’ uusi trailerikin.

Jos Amanitan aikaisempia pelejä on koskaan edes vilkaisulla nähnyt, on Samorost 3 tyylillisesti varmasti tutunlainen ilmestys. Ensinnäkin peli luottaa jälleen lumoavaan visuaaliseen ulkoasuun, minkä lisäksi sen tarjoama osoita ja klikkaa -tyylinen seikkailu tapahtuu tyystin ilman dialogia.

Samorost 3 on eräänlainen jatko-osa kahdelle Amanitan aiemmalle Samorost-nimikkeelle. Pelistä ensimmäisen studio julkaisi vuonna 2003 ja se on parhaillaan pelattavissa ilmaiseksi Amanitan kotisivuilla. Samorost 2 näki julkaisunsa vastaavasti vuonna 2005 ja sitä myydään parhaillaan esimerkiksi Amanitan kotisivuilla noin viiden dollarin hintaan. Kutakin nimikettä tähdittää piskuinen avaruustonttu, jonka matkat vievät tämän läpi mitä erikoisempien ympäristöjen.

Lisää luettavaa