Microsoftin huhuillaan julkistavan edullisemman Xbox Series X -mallin elokuussa

Microsoftin huhuillaan julkistavan toisen konsolimallin elokuussa.

30.6.2020 08:54

Microsoftin pitkään huhuiltu edullisempi ja tehoiltaan heikompi seuravaan sukupolven konsoli, Project Lockhart, julkistetaan uusien väitteiden mukaan elokuussa.

Näin väittää ainakin Eurogamer, joka on saanut kuulla Microsoftin julkistussuunnitelmista omista lähteiltään. Sivuston mukaan Xbox Series S:ksi ristittävä malli oli alkujaan määrä vahvistaa kesäkuussa järjestettävässä E3 2020:ssa, mutta julkistussuunnitelmia muutettiin koronaviruspandemian ja sen aiheuttamien peruutusten myötä.

Konsolin julkistus tapahtuisi osana yhtiön lanseeraamaa laajempaa Xbox 20/20 -tapahtumien sarjaa, jonka kautta nähtiin jo toukokuussa ensimmäinen silmäys seuraavan sukupolven peleihin. Ensi kuussa yhtiö on vahvistanut keskittyvänsä omien studioiden tuleviin Xbox Series X -peleihin, kun taas Eurogamerin mukaan elokuussa olisi Xbox Series S -konsolimallin julkistus.

Aiempien huhujen mukaan kyseessä olisi mahdollisesti levyasematon digitaaliseen sisältöön tarkoitettu malli, joka olisi suorituskyvyltään heikompi kuin Xbox Series X.

Tuoreiden vuotojen mukaan kyseisessä konsolissa olisi silti lähes yhtä nopea suoritin, mutta ainoastaan 7,5 gigaa käytössä olevaa RAM-muistia ja 4 teraflopiin yltävä näytönohjain. Xbox Series X -mallissa nämä ovat vastaavasti 13,5 gigaa ja 12 teraflopia. Samaisten lähteiden mukaan Xbox Series S olisi suunniteltu 1080p- ja 1440p-pelaamista varten.

Lähde: Eurogamer, The Verge

Lisää luettavaa