Microsoft aikoo tuoda osan Activision Blizzard -peleistä myös PlayStationille

Microsoft ei aio viedä kaikkia Activision Blizzard -pelejä PlayStationeilta.

19.1.2022 08:30

PlayStation-pelaajat saattavat päästä Activision Blizzard -pelien pariin jatkossakin yhtiön Microsoft-kaupasta huolimatta.

Microsoft julkisti eilen hankkivansa pelijätti Activision Blizzardin pelialan historian suurimmassa yrityskaupassa. Kauppasuunnitelmat ovat odotetusti herättäneet kysymyksiä Activision Blizzardin pelisarjojen kohtalosta PlayStation-konsoleilla. Esimerkiksi Call of Duty -pelisarja on perinteisesti keikkunut joka vuosi myyntilistojen kärkisijoilla myös kilpailija Sonyn alustoilla, mutta kaupan myötä Microsoftilla olisi tilaisuus tuoda suositut pelit pelkästään Xbox-alustoille.

Bloombergin mukaan Microsoft ei kuitenkaan suunnittele ainakaan kaikkien Activision Blizzardin pelien julkaisemista ainoastaan Xbox-yksinoikeuksina. Myös Xbox-johtaja Phil Spencer on ottanut kantaa PlayStation-pelaajien huoliin haastattelussa.

– Sanon tämän Activision Blizzardin pelejä Sonyn alustoilla pelaaville pelaajille: Aikomuksemme ei ole vetää yhteisöjä pois niiltä alustoilta ja olemme edelleen sitoutuneet siihen, Spencer kommentoi.

Microsoft kommentoi yksinoikeusasiaa myös viime vuonna toteutuneen Bethesda-kaupan yhteydessä, jolloin yhtiö kertoi tavoittelevansa ennen kaikkea Game Pass -palvelua tukevien alustojen pelitarjonnan parantamista. Myöhemmin yhtiö on kertonut esimerkiksi tulevien The Elder Scrolls VI:n ja Starfieldin ilmestyvän yksinoikeudella Xboxille ja pc:lle.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa