Metroid-pelien paluu puhuttaa Nintendon sisällä

Puheita Metroidin paluusta käydään kyllä Nintendolla sisäisten keskustelujen muodossa. Mitä, missä ja milloin ovat silti vielä varsin huonoja kysymyksiä.

14.6.2014 03:53

Tänä vuonna on tullut kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun maailmaan julkaistiin viimeksi virallinen kaksiulotteinen Metroid-seikkailu. Samus Aranin 3D-koitostenkaan osalta sarjalla ei ole kiirettä juuri pitänyt, sillä mielipiteitä jakeneen Other M -pelinkin debyytistä tulee pian kuluneeksi neljä vuotta.

Odotus ei ole välttämättä kuitenkaan loppumassa vielä aivan piakkoin. Kovista toiveista huolimatta kuluvalla viikolla järjestetyillä E3-messuilla ei tänäkään vuonna julkistettu upouutta Metroidia. Hiljaisuuden myötä peliblogi Kotaku kävikin hiljattain nykäisemässä Nintendolla studiopomona toimivaa Shinya Takahashia hihasta ja uteli, millaisessa tilassa pelisarja tällä hetkellä elääkään.

– Siitä on kulunut jo tovi, kun julkaisimme viimeisimmän osan, ja käymmekin sisäisiä keskusteluja siitä, mitä voimme tehdä seuraavaksi. Tällä hetkellä meillä on kahden tyyppisiä Metroid-pelejä. Meillä on Prime-pelien tyyli ja perinteisempi Metroid-tyyli. Koemme, että meidän on huolehdittava molemmistä pelityyleistä. Toiveena on, että jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa voimme kertoa jotain näistä, Takahashi toteaa.

Metroidin taru tuskin on siis vielä lähelläkään loppuaan ja mahdollisesti edessä voi olla varsin monimuotoinenkin tulevaisuus. Milloin tätä tulevaisuutta päästään elämään vaikuttaisi olevan vielä kuitenkin kysymys, johon kellään ei ole vastausta.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa