Pelaaja.fin viime viikon kyselytulokset ovat selvillä. Viime viikon kysymyksessä metsästimme Konamin klassisen Silent Hill -kauhupelisarjan parasta osaa, mikä keräsikin kasaan yhteensä 448 lukijan äänisaaliin.

Kyselyn selkein kärkinimi oli lähes alkumetreiltä asti Silent Hill 2, joka nappasi taakseen ylivoimaisen 57 prosentin enemmistökannatuksen.

– Kakkonen, helposti. Tämän kauhu meni niin syvälle ihon alle junnuna et vieläkin puistattaa. Pelasin myöhemällä iällä uudelleen vähemmän pelokkaasti, mutta edelleen pelin rakenne toimii ja saa ahdistuksen tunteita aikaan. Pelin mystisyys ja loren syvyys, niin kuin ainakin neljässä ekassa pelissä, toimii hyvin ja pidän peleistä mistä voi vääntää erilaisia teorioita, nimimerkki Bloodborne perusteli omaa valintaansa avointen kommenttien puolella.

– En edes tiennyt, että näitä on enemmän kuin neljä. Harmi sinänsä, kun sarjasta pidin kovin. Heittämällä kuitenkin Silent Hill 2 on paras. –– Tarinan muistaa vieläkin suhteellisen hyvin. Lopusta jää taatusti melkoisen paljon ajatuksia, oli loppu noista mikä tahansa, tunnusti vuorostaan Paladin777.

Äänestyksen toiseksi korkeimmalle sijalle nousi alkuperäisen PlayStationin ihka ensimmäinen Silent Hill, jolle kannatusta kertyi 21 prosentin verran. Kolmanneksi noussut Silent Hill 3 vuorostaan sai enää 9 prosentin äänipotin. Tulosten perusteella lieneekin siis melko selvää, mille ajanjaksolle kauhupelisarjan kunnian päivät useimpien mielestä sijoittuvat – tai millä ajanjaksolla se on onistunut nappaamaan lukijakunnan huomion.

Tarkemmat vastausjakaumat voi katsastaa ohesta. Tällä viikolla viikkokyselyssämme vuorostaan tiedustellaan, minkälaisia fiiliksiä ensi vuoden odotetuimpiin peleihin lukeutuvan Elden RIngin tuore pelikuvavideo on herättänyt. Kerro oma näkemyksesi vaikkapa tämän linkin kautta.

Mikä on Silent Hill -pääsarjan paras osa?

Silent Hill 21 %
 
Silent Hill 2 57 %
 
Silent Hill 3 9 %
 
Silent Hill 4: The Room 5 %
 
Silent Hill: Origins 2 %
 
Silent Hill: Homecoming 2 %
 
Silent Hill: Shattered Memories 2 %
 
Silent Hill: Downpour 2 %
 

Ääniä yhteensä: 448

Lisää luettavaa